Lenovo lansirao alat za automatsko uklanjanje Superfish adwarea sa svojih laptopa

Lenovo je objavio da je lansirao alat koji će korisnicima pomoći da sa svojih laptopa uklone Superfish.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.02.2015. / 08:18

Lenovo lansirao alat za automatsko uklanjanje Superfish adwarea sa svojih laptopa

Lenovo je objavio da je lansirao alat koji će korisnicima pomoći da sa svojih laptopa uklone Superfish. Superfish je adware program, koji je dolazio predinstaliran na Lenovo potrošačkim računalima, a korisnike je izlagao malicioznim napadima.

Ovaj je adware prethodnih dana bio jedna od glavnih tema, a stvari su se pogoršale kada su sigurnosni istraživači otkrili i objavili lozinku koja bilo kome omogućuje otključavanje autorizacije i savladavanje web enkripcije računala.

S ovom lozinkom i odgovarajućim softverom, korisnik koji se nalazi na istoj Wi-fi mreži kao i korisnik zaraženog Lenovo računala, mogao bi ga špijunirati i instalirati malware u podatke.

Ovaj će alat korisnicima omogućiti da automatski izbrišu Superfish aplikaciju i iz web browsera uklone certifikaciju.

"Radimo sa kompanijama McAfee i Microsoft kako bismo Superfish softver i certifikaciju stavili u karantenu ili ih uklonili korištenjem najmodrnijih alata i tehnologija. Ova je akcija već započela i automatski će ispraviti probleme čak i kod korisnika koji nisu svjesni da ovaj problem postoji", istaknuli su iz Lenova

Superfish je prisutan na Lenovo laptopima prodanim između rujna 2014. godine i siječnja 2015., iako Lenovo tvrdi da Thinkpad modeli nisu isporučeni s ovim adwareom.

Izvor/Foto: TheVerge/Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti