Lenovo najavio novu seriju izdržljivih prijenosnih računala za poslovnjake

Lenovo novom serijom prijenosnih računala želi korisnicima omogućiti fleksibilnije metode rada.

Martina Čizmić | 29.08.2019. / 09:06

Lenovo ThinkPad X1 Yoga (Foto: Lenovo)

Uoči IFA-e, Lenovo je najavio najnovije prijenosnike svoje ThinkPad serije koji će biti prikazani u Berlinu. Kako ističu iz Lenova, novi prijenosnici pružaju pametnija iskustva produktivnosti, povezivosti i sigurnosti, izrađene za budućnost poslovanja.

Tako najnoviji X1 Carbon pokreće Intelov procesor desete generacije, a ujedno je i predstavnik prve Lenovove komercijalne platforme kompatibilne sa smjernicama projekta Athena, spremna na cjelodnevni rad uz istovjetno trajanje baterije te Wi-Fi 6 povezivanje. Ažurirana komercijalna linija prijenosnika uključuje i osvježenje Intel Core procesora desete generacije na vrhunskom uređaju ThinkPad X1 Yoga, ThinkPad X390 i ThinkPad T490. Za one koji traže ThinkPad karakteristike u pristupačnom i visokovrijednom paketu, najavljeni su ThinkPad L13 i L13 Yoga prijenosnici.

ThinkPad dolazi s ThinkShield zaštitom i mogućnošću da korisnik ostane povezan uz pomoć LTE-A Wireless WAN i Wi-Fi 6 u najnovijim odabranim modelima. Hibridna HD+IR kamera s ThinkShutter štiti korisnike od znatiželjnih očiju. Sigurna višestruka autentifikacija moguća je uz Windows Hello značajku i čitač otiska prsta. 

Povratne informacije od korisnika govore nam da nove generacije poslovnih ljudi očekuju mnogo fleksibilnije metode rada. To uključuje potrebu rada bilo gdje i u bilo koje vrijeme s brzim, intuitivnim i mobilnim tehnološkim alatima na raspolaganju, izjavio je Jerry Paradis, podpredsjednik komercijalnih proizvoda i upravljanja portfeljem, Intelligent Devices Group tvrtke Lenovo. Naša jedinstvena obitelj ThinkPad prijenosnika pruža poslovnim profesionalcima pametnija iskustva produktivnosti, sigurnosti i povezivosti, kao i veći izbor uređaja izrađenih upravo za njih.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (Foto: Lenovo)

ThinkPad X1 Carbon sedme generacije dolazi sa do 6 jezgrenim procesorom 10. generacije Intel Core koji omogućuje multi-thread performanse, podrškom za sjajan 4K sadržaj te Wi-Fi 6 (Gig +) i Thunderbolt 3 mogućnostima povezivanja za produktivnost u pokretu. Projekt Athena omogućuje optimizirani vijek trajanja baterije, najbolju povezivost u klasi s Wi-Fi 6 (Gig+) te je izrađen u suradnji s Intelom za pružanje mobilnih performansi uz težinu od samo jednog kilograma. Iz Lenova ističu kako će ovo računalo imati autonomiju do 18 i pol sati, a kada razina baterije padne, značajka brzog punjenja (Rapid Charge) u samo 60 minuta može napuniti bateriju na 80% kapaciteta.ThinkPad X1 Carbon sedma generacija s desetom generacijom Intel procesora bit će dostupan počekom rujna 2019., s početnom cijenom od 1479 američkih dolara (oko 10 tisuća kuna).

ThinkPad X1 Yoga još je manji i tanji od prethodnika, a njegovo aluminijsko kućište skriva do 6 jezgreni procesor 10. generacije Intel Core, podržava sva rješenja za konekciju, uključujući ThinkPad Mechanical Dock i ima autonomiju do 18,3 sati. Bit će dostupan počekom rujna 2019., s početnom cijenom od 1609 američkih dolara (oko 11 tisuća kuna).

Lenovo ThinkPad T490 (Foto: Lenovo)

ThinkPad T490 dolazi sa do i7 10. generacije Intel Core procesorom i težinom od samo 1,5 kilograma. Korisnici mogu birati između nekoliko inačica ekrana među kojima je i 500 nitni, WQHD Dolby Vision™ panel ili svjetliji 400 nitni FHD zaslon. Uz autonomiju od 15 sati i Rapid Carge brzo punjenje, ovo računalo omogućava cjelodnevni rad na terenu. Bit će dostupan početkom listopada 2019., s početnom cijenom od 1129 američkih dolara (oko 9 tisuća kuna).

Lenovo ThinkPad X390 (Foto: Lenovo)

ThinkPad X390 nešto je lakši od T490, ali dolazi s gotovo jednakim mogućnostima i autonomijom od 16,8 sati. Bit će dostupan početkom listopada 2019., s početnom cijenom od 1019 američkih dolara (oko 8 tisuća kuna).

Novi ThinkPad L13 i L13 Yoga kombiniraju poslovne performanse i mobilnost. Okviri su tanji, pružajući isti 13-inčni zaslon smješten u manjem formatu od svojih prethodnika. Bit će dostupni početkom listopada po cijeni od 749 američkih dolara (oko 5000 kuna), odnosno 919 američkih dolara (oko 6500 kuna)

ThinkPad L13 ima samo 17,6 milimetara i 1,4 kilograma, ali skriva Intelov Core procesor i7 10. generacije, Dolby Audio Premium zvuk, s dva nisko tonska zvučnika i do 14 sati autonomije koju je brzo moguće produljiti uz Rapid Charge. ThinkPad L13 Yoga baš kao i L13 ima malu težinu i do 12 sati autonomije, a moguće je odabrati između nekoliko zaslona, uključujući 300 nitni FHD IPS touch zaslon.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti