Lenovo uz "najpametnije uređaje" dosad predstavio i "svjetlosni mač"

Lenovo je uz pregršt novih i naprednih uređaja u Berlinu predstavio tri nova Chromebooka, ali i - svjetlosni mač.

Martina Čizmić | 01.09.2018. / 12:29

Galerija

Lenovo je na događanju Tech Life u sklopu IFA sajma u Berlinu predstavio seriju novih uređaja za pametne domove, proširenu stvarnost (AR) te prijenosnike.

Lenovo Smart Home Essentials nova je obitelj povezanih uređaja koji stvaraju pametniji dom.

Lenovo Link app služi kao centralizirani kontrolni centar za postavljanje i upravljanje svim uređajima, za razliku od individualnih aplikacija za svaki uređaj. Korisnici mogu kontrolirati određenu skupinu uređaja odjednom ili ih automatizirati kako bi provodili određene aktivnosti u određeno vrijeme tijekom dana. Ne samo da obitelj Lenovo Smart Home Essentials radi s Google Assistantom i Amazon Alexaom, već će i korisnici lako moći postaviti, automatizirati i kontrolirati različite aspekte doma samo uz pomoć svog glasa koristeći Lenovo Smart Display kao kontrolno središte.

Lenovo Smart Plug mali je uređaj jednostavan za korištenje koji se može uključiti u bilo koji utor, omogućavajući korisnicima kontrolu bilo kojeg kompatibilnog uređaja koji je priključen na njega.

Lenovo Smart Camera pametna je nadzorna kamera koja omogućava praćenje snimki uživo iz doma – čak i tijekom noći – putem infracrvenog noćnog gledanja. Ugrađeni mikrofon i zvučnik pružaju dvosmjernu mogućnost primanja zvuka.

Lenovo Smart Bulb pametna je žarulja korisnicima omogućava planiranje i prilagođavanje rasvjete na daljinu – prilagođavajući temperature boje i razinu osvjetljenja ili uključivanje i isključivanje od bilo gdje, bilo kada putem Lenovo Link app.

Paleta proizvoda Lenovo Smart Essentials bit će dostupna prvo u SAD-u od studenog, a širenje na ostala tržišta, uključujući EMEA regiju i Australiju, očekuje se kasnije. Očekuje se kako će Lenovo Smart Display biti dostupan u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu od listopada.

Lenovo Smart Home Essentials (Foto: Lenovo) (Foto: Lenovo)

Nova Yoga za one kojima se treba prilagoditi

Novu Yoga C930 2-u-1 prijenosnik koji pokreću procesori 8th Gen Intel Core u kombinaciji s Windows 10, dolazi s Rotating Sound Bar s Dolby Atmos Speakers sustavom, posebno osmišljenim zvučnicima za nevjerojatan zvuk. Yoga C930 također dolazi s Garaged Pen, pametnom olovkom koja se u puni u svom odjeljku, a koja korisnicima olakšava korištenje i stvaranje bilješki ili skiciranje. Mikrofoni s dalekosežnim dosegom omogućuju asistentima Cortana i Alexa prepoznavanje glasovnih naredbi s udaljenosti do četiri metra, čak i u standby načinu rada.

Novi Yoga Book C930 prvi je prijenosnik s dvostrukim zaslonom s E Ink (elektroničkim papirom) koji se pretvara u dinamičnu, prilagodljivu tipkovnicu s potporom na više jezika, digitalnim papirom za bilješke ili skiciranje te čak i eReader s dodirom na gumb.

Ujedno je prvi uređaj u industriji koji pokreće Qualcommova najnovija Snapdragon 850 mobilna računalna platforma. Osmišljen je za današnju generaciju u pokretu, dolazi s integriranim 4.5G LTE Advanced Pro5 s do 25+ sati reprodukcije videa.

Yoga C930 i Yoga Book C930 bit će dostupni u EMEA regiji od kraja rujna s početnom cijenom od €1.499 (uključujući PDV, oko 11 tisuća kuna)odnosno €999 (uključujući PDV, 6700 kuna). Yoga C630 WOS bit će dostupna u studenom po početnoj cijeni od €999 (uključujući PDV, 6700 kuna).

 Novi ThinkPad X1 Extreme

Novi  ThinkPad X1 Extreme ima NVIDIA GeForce grafičku karticu te Intelove procesore osme generacije s integriranim Gigabit Wi-fi, što uključuje Core i911. Multi-monitor omogućuje rješavanje više zadataka istodobno, a RapidCharge tehnologija omogućava punjenje baterije do 80 posto u samo 60 minuta. Inovativne sigurnosne značajke uključuju pokrov za kameru ThinkShutter, Windows Hello prepoznavanje lica i čitač otisaka prstiju.

ThinkPad X1 Extreme bit će dostupan u EMEA regiji od rujna s početnom cijenom od €1.695 (izuzevši PDV, 12600 kuna).

Drago nam je vidjeti nove uređaje koji postižu nevjerojatnu izvedbu, povezivost, intuitivno iskustvo glasa i učinkovitost baterije što omogućavaju najnoviji 8th Gen Intel Core procesori, izjavio je Chris Walker, potpredsjednik odjela Client Computing Group u tvrtki Intel. Intel i Lenovo imaju dugu povijest suradnje koja je rezultirala nevjerojatnim inovacijama na području mobilnog računalstva i to je u potpunosti vidljivo s ovim novim uređajima.

Svjetlosni mač: Jedi Challenges Dark Side i Limited Edition Kylo Ren Lightsaber

Lenovo svjetlosni mač (Foto: Lenovo) (Foto: Lenovo)

Favoriti fanova Star Wars: Jedi Challenges dobit će Dark Side Expansion, novo, besplatno ažuriranje sadržaja koje fanovima omogućuje igranje novih izazova s Kylo Renom - u duelima s Yodom, Rey i drugima u proširenoj stvarnosti (AR). Ažuriranje Dark Side Expansion bit će dostupno kao besplatno ažuriranje ove zime.

Kako bi proslavili novi sadržaj vezan uz dark side, limited-edition Lightsaber Controller modeliran s Kylo Renovim legendarnim oružjem iz filmova bit će dostupan na odabranim tržištima ove zime. U SAD-u bit će dostupan po cijeni od $99.99 (oko 650 kuna) na Lenovo online i odabranim online trgovcima. Kontroler je u potpunost kompatibilan sa svim sadržajem u aplikaciji Jedi Challenges.

Dodatne informacije o proizvodima, blogovi, videa o proizvodima, podcasti i infografike dostupni su na Storyhub tvrtke Lenovo.

Također su predstavljeni i sljedeći Lenovo proizvodi:

Yoga S730 – prijenosno računalo s do 10 sati trajanja baterije, brzim punjenjem, Dolby Vision, Dolby Atmos Speaker sustavom te najnovijim Intel 8th Gen Intel Core i7 procesorom. Bit će dostupan krajem listopada u EMEA regiji po početnoj cijeni od €999 (uključujući PDV, 7500 kuna).

Yoga Chromebook - novi Chromebook spaja zaslon na dodir do 4K, gotovo bez ruba s izvedbom 8th Gen Intel Core procesora, SSD pohranom, DDR4 memorijom i do 10 sati trajanja baterije. Bit će dostupan krajem listopada u EMEA regiji s početnom cijenom od €799 (uključujući PDV, oko 6000 kuna).

Lenovo svjetlosni mač (Foto: Lenovo) (Foto: Lenovo)

Lenovo Chromebook C330 – prijenosnik koji dolazi s IPS zaslonom s ekranom na dodir u 10 točaka za lakše gledanje u načinu rada „šator“, „tablet“, „stalak“ ili „prijenosno računalo“. Omogućava automatsko ažuriranje kako bi zaštitilo od najnovijeg malwarea, istodobno pružajući brzu i jednostavnu svakodnevnu izvedbu uz pomoć snažnog procesora, integrirane grafike i eMMC pohrane te trajanjem baterije do 10 sati. U EMEA regiji bit će dostupan u studenom s početnom cijenom od €349 (uključujući PDV, 2600 kuna).

Lenovo Chromebook S330 – dolazi s IPS zaslonom protiv odsjaja s FHD ekranom koji je gotovo bez ruba za uživanje u multimedijskom sadržaju. Ima LPDDR3 memoriju, dodatnih 100GB pohrane na cloudu te eMMC pohranu za brze boot-ups i multitasking. Bit će dostupan u studenom u EMEA regiji po početnoj cijeni od €279 (uključujući PDV, oko 2100 kuna).

Lenovo L27m Monitor - 27-inčni Full HD gotovo bezrubni zaslon širokog kuta gledanja. Ovaj monitor smanjuje žičani nered te istodobno omogućava brze, lagane transfere podataka i konekciju putem jedinstvenog kabla8 sa svestranim USB Type-C utorom. Bit će dostupan u studenom u EMEA regiji s početnom cijenom od €279 (uključujući VAT, oko 2100 kuna).

Lenovo Legion Y530 - Laptop s ažuriranim NVIDIA GeForce GTX 1060 - za mainstream gamere u pokretu, gaming prijenosnik visoke izvedbe s 8th Gen Intel Core procesorima postaje još snažniji s NVIDIA GeForce GTX 1060 GPUs. Bit će dostupan u listopadu u EMEA regiji po početnoj cijeni od €1399 (uključujući PDV, oko 10500 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti