Let Me Chord je domaća aplikacija za učenje harmonije na gitari

Glazba se danas uči na posve novi način, primjerice pomoću aplikacija za mobitele.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.10.2016. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Let Me Chord je još jedan genijalan domaći proizvod koji omogućuje učenje harmonije na gitari i proširivanje akordskog vokabulara. Sama aplikacija zasnovana je na metodi koja omogućuje građenje različitih tipova akorda i njihovih hvatova (oko 800 hvatova sadržano u aplikaciji) bez učenja svakog akorda napamet hvat po hvat. Metoda također nudi sistem za orijentaciju na vratu gitare te objašnjava neke naprednije harmonizacijske tehnike poput kvartalne i kvintalne harmonije. Sav sadržaj u aplikaciji napisan je na engleskom jeziku. Za efikasno korištenje metode nužno je imati tehniku za sviranje barem osnovnih akorda te osnovno poznavanje dur ljestvice.  

“Metodu sam usavršavao i testirao nešto više od godine dana. U tom periodu napisan je i sav sadržaj koji se nalazi u aplikaciji.Samo programiranje trajalo je nekoliko mjeseci uz još par mjeseci koji su mi, nakon što je metoda bila razvijena, bili potrebni da osnujem firmu, nađem adekvatnog suradnika itd…” — ističe idejni začetnik Vedran Peharda.

Pri izradi aplikacije sudjelovalo je nekoliko ljudi, Vedran kao autor metode i sadržaja, te vanjski suradnik koji se bavio programskim kodom, a koristile su se i vanjske usluge dizajnera i lektoriranja samog sadržaja.

Vedran kaže kako je cilj hrvatsko i vanjsko tržište, no svakako je fokus na vanjsko zbog veće zastupljenosti Appleovih uređaja. Što se tiče zarade, aplikacija zarađuje na temelju prodanih primjeraka, a daljnji cilj je svakako proširiti dostupnost aplikacije na druge platforme među kojim je prva naravno Android.

U nastavku možete pronaći linkove na službene stranice, te linkove gdje možete preuzeti aplikaciju, ako ukoliko ste zainteresirani da probate aplikaciju, javite se Vedranu u Facebook inbox na linku ispod.

Web: letmechord.com

Facebook: www.facebook.com/letmechord

Preuzmite aplikaciju na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti