Korejska tvrtka LG godinama je bila dobro poznato ime na tržištu pametnih telefona. Mnogi će se sa sjetom prijestiti LG-jevih preklopnih i kliznih telefona koji su bili jednako telefon kao i modni dodatak.

No, posljednjih godina LG pomalo gubi korak u utrci s velikim igračima poput Samsunga ili Applea. Unatoč tome, pomalo je sve iznenadila vijest kako bi LG-jevi telefoni uskoro mogli otići u povijest.

Kako javlja The Korea Herald, u LG Electronic svojim su zaposlenicima najavili kako se spremaju velike promjene u planovima vezanima uz proizvodnju pametnih telefona. O čemu se točno radi, nije još poznato, no nagađa se kako bi se odjel zadužen za pametne telefone mogao prodati ili čak ugasiti.

Naime, prema nekim podacima, LG-jev posao s pametnim telefonima već neko vrijeme nije isplativ. Procjenjuje se kako su u posljednjih pet godina izgubili 4,5 milijardi dolara samo na pametnim telefonima.

Bez obzira na promjene u smjeru rada odjela pametnih telefona, zaposleni će ostati, ne morate se bojati, istaknuo je u poruci radnicima CEO LG-ja Kwon Bong-seok.

Ove su informacije posebno zanimljive u svjetlu nedavno predstavljenih koncepata fleksibilnih pametnih telefona, a koji su se trebali pojaviti na tržištu tijekom ove godine, ali i činjenice da su na nedavno održanom CES-u veću pozornost posvetili kućanskim uređajima, nego pametnim telefonima. Prema svemu sudeći, ako se i pojave, to bi možda moglo biti pod drugim imenom ili drugim vlasnikom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju