LG G Pad III – za korisnike koji žele 10 inčni tablet s Androidom

LG je predstavio novi model G Pad tableta koji će privući korisnike koji žele 10,1 inčni uređaj kojeg pokreće Android

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.12.2016. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tržište tableta u posljednje vrijeme stagnira – sve su popularniji hibridni uređaji koji se mogu koristiti kao tableti i, zahvaljujući dodatnoj tipkovnici, kao prijenosna računala, dok među klasičnim tabletima više nema nekih inovacija koje bi privukle veći broj korisnika. Također, više nema uzbuđenja niti oko novih modela Appleovih iPadova koji također ne donose nikakve novitete (jedina veća novost jest model Pro, no riječ je o tabletu s kojim se može povezati tipkovnica što nije nikakav novitet u odnosu na ostale uređaje na tržištu) te je i ova kompanija u većini posljednjih kvartala zabilježila pad prodaje i zarade od prodaje tableta. No, tableti su i dalje jako traženi gadgeti te će mnogi pod borom poželjeti upravo novi model iPada ili nekog tableta kojeg pokreće Android ili Windowsi.

Za korisnike koji traže novi tablet s Androidom, LG je danas predstavio novu generaciju G Pada, no do kraja godine moći će se nabaviti samo u Južnoj Koreji, a vjerojatno ga uskoro možemo očekivati i na drugim tržištima. Riječ je o klasičnom uređaju koji nema nikakvih revolucionarnih opcija, no sigurno će zadovoljiti sve korisnike koji žele tablet s većim ekranom kojeg pokreće Android. LG G Pad III 10.1 FHD dolazi s 10,1 inčnim ekranom rezolucije 1920x1200 piksela, pokreće ga 1,5GHz osmojezgreni procesor, ima 5MP stražnju i prednju kameru te radi na Androidu, verziji 6.0 Marshmallow (vjerojatno će se s vremenom moći nadograditi na 7.0 Nougat). Ima 2GB memorije, 32GB prostora za pohranu podataka koji se mogu proširiti microSD memorijskim karticama, USB Type-C, stalak za postavljanje na stol te Time Square korisničko sučelje koje se može koristiti kao stolni sat, kalendar ili digitalni okvir za fotografije, a treba izdvojiti i predinstalirani Office za Android.

Cijena ovog uređaja iznosi oko 360 dolara na korejskom tržištu, a za sljedeću godinu LG je najavio predstavljanje istog modela koji će imati i stylus.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti