LG G4 ipak donosi Quick Charge 2.0 model punjenja

Ovogodišnja perjanica iz redova LG-a, odmah po predstavljanju pa čak i prije naišla je na mnoge kritike, iako je nekolicina korisnika odmah pohvalila što G4 posjeduje mogućnost izmijene baterije

Zimo Zimo Nino Krstačić | 13.05.2015. / 07:57

LG G4 ipak donosi Quick Charge 2.0 model punjenja

Ovogodišnja perjanica iz redova LG-a, odmah po predstavljanju pa čak i prije naišla je na mnoge kritike, iako je nekolicina korisnika odmah pohvalila što G4 posjeduje mogućnost izmijene baterije, mnogi su se požalili kako nasljednik prošlogodišnjeg LG G3 modela ne posjeduje brz način punjenja, odnosno „Quick Charge 2.0“ model punjenja koje je prošle godine uveo Sony na svojim pametnim telefonima. 

Quick Charge 2.0  donosi mnogo manje vremena potrebnog za punjenje pripadajuće baterije pametnog telefona. Ako pogledamo sa strane specifikacija jasno je vidljivo kako potonja mogućnost punjenja donosi 60% kapaciteta napunjenosti baterije u samo pola sata, (30 min). Qualcomm Snapdragon 808, chipset koji pokreće LG G4 model pametnog telefona gornjeg razreda, u sebi posjeduje mogućnost korištenja „Quick Charge 2.0“  modela punjenja. U ponedjeljak je na službenim stranicama LG-a objavljeno kako će se u prodaju pustiti posebni punjač koji će kao rezultat donositi „Quick Charge 2.0“, odnosno s dosadašnjim strujnim adapterom (punjačem) nije moguće dobiti zavidne značajke pri 30 minuta ka 60% napunjenosti kapaciteta baterija. 

Osobito naglasimo kako je ovim korakom LG G4 prvi pametni telefon koji posjeduje navedenu mogućnost punjenja baterija a da ista baterija pruža mogućnost vađenja te postavljanja nove. Za sada nije navedena cijena punjača za LG G4 pametni telefon, no istaknimo kako isti ne dolazi u prodajnom pakiranju uz pametni telefon, već u prodajnom pakiranju dolazi punjač koji ne posjeduje „Quick Charge 2.0“ brzinu punjenja.

Izvor: Phonearena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti