LG G6 donosi sve što korisnici traže od pametnih telefona

LG G6 donosi sve što današnji korisnici traže od pametnih telefona – vodootporni uređaj s velikim ekranom, snažnom baterijom, dobrim hardverom i dvije stražnje kamere

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2017. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Dan prije službenog početka najvećeg mobilnog sajma na svijetu Mobile World Congressa predstavljeni su brojni novi modeli pametnih telefona koje uskoro možemo očekivati i na našem tržištu. Iako je najveću pažnju medija privukla Nokija i povratak legendarnog modela 3310, jučer smo napokon vidjeli i novi top model iz LG-jeve G serije koji dolazi s velikim ekranom dijagonale čak 5,7 inča (rezolucije 2,880x1440 piksela) i dvije stražnje kamere. Ova je kompanija prošle godine s modelom G5 eksperimentirala s modularnim telefonom, no pokazalo se kako korisnici ne žele takve eksperimente tako da su u LG-u ove godine promijenili strategije te na Wiredu za novi smartphone kažu da donosi upravo ono što korisnici danas žele od pametnog telefona.

Jedna od stvari koje korisnici žele jest veliki ekran u što manjem kućištu te, zahvaljujući malom okviru oko ekrana, dimenzije ovog mobilnog uređaja nisu toliko velike i može se koristiti samo s jednom rukom.
Također, novi model iz G serije je vodootporan, ima veliku bateriju (za koju u LG-u kažu da se s vremenom neće pogoršati), mogućnost bežičnog punjenja te izdržljivo metalno kućište, što su opcije koje postaju standard za ovogodišnje top modele pametnih telefona. Glasine vezane uz procesor pokazale su se istinitima – G6 dolazi s prošlogodišnjom generacijom Snapdragona 821 jer su u LG odustali od najnovijeg modela Snapdragona (835) kojeg je Samsung rezervirao za svoje S 'osmice' te će konkurenti moći predstaviti telefone s ovim procesorom najranije u travnju.

Ljubitelji mobilne fotografije cijenit će dvije kamere rezolucije 13MP – jedna sa širim, druga s užim kutom snimanja tako da je, slično kao i na iPhoneu 7 Plus, moguće koristiti optički zum, dok se s prednje strane nalazi kamera za snimanje selfija rezolucije 5MP. Ostale opcije uključuju 4GB memorije, 32, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka koji se može proširiti microSD memorijskim karticama, senzor za otiske prstiju, USB Type-C te posljednju verziju Googleovog operativnog sustava Android, Nougat 7.0.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti