LG je napravio televizor koji tjera komarce

Nakon ogromnih problema s pravom najezdom komaraca prošle godine u Indiji su upotrijebili i modernu tehnologiju

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.06.2016. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

LG je očigledno prepoznao pravi trenutak i odlučio napraviti televizor koji će biti sredstvo za informiranje i zabavu, ali i oružje u borbi protiv neugodnih bolesti. Lani je samo u indijskom glavnom gradu New Delhiju zabilježeno čak 16 tisuća slučajeva takozvane "Denga groznice" koju prenose komarci. Nažalost, iako je Indija napravila ogroman tehnološki iskorak, mnogi, pa čak i najrazvijeniji krajevi i dalje imaju problema s lošim higijenskim i zdrastvenim uvjetima. Kako bi pomogao da se ove godine izbjegne sličan scenari, LG je ekskluzivno za indijsko tržište odlučio napraviti poseban TV. 

Nazvan je prigodno LG Mosquito Away TV i radi se o klasičnom LCD televizoru, ali koji u sebi ima poseban dodatak kojim odbija komarce. "LG Mosquito Away TV je osmišljen, dizajniran i napravljen u Indiji, opremljen je takozvanim "Ultra Sonic" uređajem, koji jednom kada se aktivira koristi zvučnu tehnologiju da odbija komarce koje će zadržati na popriličnoj udaljenosti. Nema nikakvih kemikalija, ne treba ništa puniti, TV čak ne mora biti niti uključen da bi tjerao komarce", objavili su iz indijske podružnice LG kompanije. LG Mosquito Away TV je dostupan u dvije varijante, sa zaslonom dijagonale 80 cm po cijeni od 400 američkih dolara i 108 cm po cijeni od 707 USD. 

Naravno, mnogi se s pravom pitaju hoće li LG, ako se ovakvi televizori pokažu kao odlično sredstvo u borbi protiv komaraca, odlučiti iste modele prodavati i u drugim dijelovima svijeta koji muku muče s neugodnim napasnicima, ali za sada nema informacija o tome... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti