LG Electronics na sajmu CES 2019 predstavit će nadograđenu verziju svog nosivog robota CLOi SuitBot, zajedno s linijom poboljšanih uslužnih robota koji se približavaju komercijalnoj upotrebi. Nosivi LG CLOi SuitBot podupire donji dio tijela kako bi se smanjio napor prilikom podizanja tereta i sagibanja, a poboljšani CLOi uslužni roboti - PorterBot, ServeBot i CartBot će pokazati svoje još naprednije sposobnosti dostupne zbog LG-evog stalnog razvoja umjetne inteligencije i robotičkih znanja.

Predstavljen prošle jeseni u Berlinu, nadograđeni LG CLOi SuitBot pruža podršku struku i povećava vlastitu mišićnu snagu korisnika kako bi se smanjio rizik od ozljeda i umor pri obavljanju fizički zahtjevnih zadataka kao što su podizanje ili spuštanje teških tereta. SuitBot povećava fleksibilnost korisnika jer mu omogućava istezanje od 50 stupnjeva i savijanje struka od 90 stupnjeva te se aktivira kad se korisnik saginje pod kutom od 65 stupnjeva, a deaktivira se kada korisnik stoji u uspravnom položaju. Nosivi robot radi četiri sata na jednom punjenju, a ponovno se napuni za samo sat vremena.

Robotska rješenja za stvarni svijet

Prvi put predstavljeni javnosti na sajmu CES 2018, roboti PorterBot, ServeBot i CartBot dizajnirani su za rad u zračnim lukama, hotelima, supermarketima i trgovačkim centrima kako bi pomogli ljudima, prevezli prtljagu, dostavili obroke i nosili namirnice. Novi uslužni roboti LG CLOi nadograđeni su naprednijim autonomnim navigacijskim sustavom, kao i poboljšanom povezivošću kako bi mogli komunicirati s primjerice dizalima i automatskim vratima.

Ovi roboti koriste tehnologiju umjetne inteligencije i analiziraju obrasce i načine na koji ih ljudi koriste kako bi stalno učili i poboljšavali svoje performanse. Opremljeni su sa zaslonima osjetljivim na dodir i opcijom prepoznavanja glasa kako bi se olakšala prirodna interakcija s korisnicima, a roboti LG CLOi mogu odrađivati i zahtjevnije zadatke kao što su odgovaranje na pitanja i obrada plaćanja. Dizajnirani su da rade samostalno, tako da odlaze do stanice za punjenje kad im je baterija pri kraju, a vraćaju se na dužnost kada se napune te svakodnevno obavljaju samodijagnostiku i automatsko izvještavanje.

„Napredak koji je postigla naša cjelokupna linija robota ukazuje na LG-evu predanost da u vrlo bliskoj budućnosti isporučimo robotska rješenja za stvarni svijet,“ rekao je Roh Jin-seo, voditelj LG-eve divizije za robote. „S mogućnošću analize i razumijevanja okoline, uslužni roboti LG CLOi predstavljaju vrhunac značajnih ulaganja u automatizaciju te razvoj i istraživanje umjetne inteligencije.“
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju