LG najavio nove modele bežičnih slušalica prepunih napredne tehnologije

LG će krajem kolovoza predstaviti nove slušalice koje pršte naprednom tehnologijom.

Martina Čizmić | 18.08.2022. / 08:48

LG TONE Free T90 bežične slušalice (Foto: LG Electronics)

LG je najavio nekoliko novih modela bežičnih slušalica iz svoje linije TONE Free. Tako je model T90 predstavljen kao vrhunski model s nekoliko tehnološki bitnih nadogradnji kao što su nova unutarnja struktura s većim drajverima koji pomažu u stvaranju dubljeg i kvalitetnijeg basa. U izradi samih slušalica korišten je grafen, materijal koji smanjuje vibracije i istovremeno poboljšava kvalitetu zvuka, a integrirane su i performanse posebne tehnologije Meridian Headphone Spatial Processing (HSP). S unutarnjom HSP tehnologijom, slušalice predstavljaju prirodniji doživljaj zvuka, a tehnologija Perfect Balance omogućava postizanje dosljedne tonske ravnoteže pri bilo kojoj razini glasnoće.

T90 TONE Free Dolby Atmos, ističu iz LG-a, prve su bežične slušalice na svijetu koje podržavaju tehnologiju Dolby Head Tracking koja rekalibrira zvuk u skladu s pomicanjem glave stvarajući pritom prirodniji doživljaj zvuka. Zajedno s Dolby Atmos sadržajem dodatno podiže iskustvo slušanja, pružajući nevjerojatne detalje, dubinu i jasnoću. T90 prve su i bežične slušalice koje imaju audio virtualizator, napredno rješenje za proširenje prostorne dimenzionalnosti koje je Dolby dizajnirao posebno za slušalice.

Dolaze sa Snapdragon Sound Technology Suite, što znači da korisnici mogu doživjeti razinu kvalitete zvuka koja je prije bila dostupna samo na žičanim slušalicama. Uz 24-bitni/96kHz zvuk visoke razlučivosti pružaju robusnu povezanost, kristalno čistu kvalitetu glasa i nisku latenciju. Također, dolaze s poboljšanom opcijom aktivnog poništavanja buke (ANC) s Double Step ANC algoritmom i ANC optimizacijom u stvarnom vremenu. Double Step ANC koristi novi filter s višom stopom sampliranja za učinkovitije poništavanje vanjske buke i napredni algoritam za otkrivanje i uklanjanje neugodnih i ometajućih zvukova. ANC optimizacija u stvarnom vremenu automatski prilagođava izvedbu ANC-a analizirajući stvarni položaj slušalica u uhu putem unutarnjih mikrofona.

LG TONE Free T90 bežične slušalice (Foto: LG Electronics)

Kako ističu u LG-u, posebna je pozornost posvećena udobnosti samih slušalica pa su one tako razvijene u suradnji s vodećim znanstveno-tehnološkim sveučilištem u Južnoj Koreji, POSTECH Ergonomic Design Technology Labom.  Novi modeli manji su i lakši od prethodnika, a značajka Performance Fit osigurava pravo pozicioniranje u ušima.

Dolaze s UVnano kućištem za punjenje, koje koristi ultraljubičasto svjetlo kako bi slušalice bile higijenski čiste, a tijekom punjenja steriliziraju se svi dijelovi medicinski sterilnih hipoalergenskih čepića.

Plug & Wireless, značajka koja omogućava da kućište za punjenje služi i kao Bluetooth odašiljač, poboljšana je korisnom, novom funkcijom glasovnog chata. Uz priloženi USB-C i AUX kabel korisnici mogu priključiti kućište na radio, traku za trčanje, sustav za zabavu tijekom leta u zrakoplovu i sl. .

Novi modeli TONE Free nude do devet sati korištenja s jednim punjenjem, dok samo kućište može pružiti dodatnih 20 pa se slušalice mogu koristiti čak do 29 sati. S novom značajkom brzog punjenja, mogu se u potpunosti napuniti nakon približno jednog sata u UVnano kućištu za punjenje.

LG TONE Free Fit TF7 (Foto: LG Electronics)

Iz LG-a su najavili i predstavljanje novih modela do kraja godine. Tako će biti predstavljene nove TONE Free fit linije (modeli TF7 i TF8), dizajnirane za aktivan životni stil s tehnologijom SwivelGrip za čvrsto pozicioniranje u ušima i bolju cirkulaciju zraka. Bit će otporne na prašinu i vlagu, s baterijom koja traje 10 sati (do ukupno 30 sati s kućištem za punjenje). 

LG-eve bežične slušalice TONE Free 2022 bit će predstavljene krajem kolovoza na glavnim tržištima diljem svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti