LG predstavio kuhinju budućnosti

Hladnjak, pećnica i perilica međusobno su povezani, a s korisnikom "komuniciraju" putem pametnog telefona.

Martina Čizmić | 09.01.2018. / 07:31

LG pametna kuhinja (Foto: LG) (Foto: LG)

Nakon što je predstavio pametni ormar koji se brine o našoj odjeći, LG se pozabavio još jednom prostorijom u našim domovima koja je neizostavan dio svakodnevnog života - kuhinjom.

Tako je na sajmu CES 2018 predstavio svoju viziju povezane, pametne kuhinje budućnosti koja predviđa potrebe korisnika i skraćuje vrijeme pripreme jela. LG-jevi pametni uređaji – hladnjak InstaView ThinQ, štednjak EasyClean i perilica posuđa QuadWash – nude hands-free iskustvo i iznimnu praktičnost.

LG-jev hladnjak InstaView ThinQ dolazi s 29-inčnim LCD zaslonom osjetljivim na dodir koji se nakon dvostrukog kucanja pretvara u prozirni prozor. Ovaj inteligentni hladnjak predlaže recepte ovisno o pohranjenim namirnicama, a nakon odabira konkretnog recepta, hladnjak automatski šalje informaciju povezanom štednjaku, dok Alexa verbalno vodi korisnika kroz pripremu jela. Također, korisnici mogu putem hladnjaka slušati omiljenu glazbu uz Amazon Music, iHeartRadio i druge usluge za streaming glazbe. Sustav za upravljanje hranom hladnjaka InstaView ThinQ temelji se na LG-jevoj platformi webOS i tehnologiji prepoznavanja glasa Alexa. Značajka Smart Tag omogućava dodavanje oznaka i datuma isteka roka trajanja za namirnice pohranjene u pametnom hladnjaku, a tu su i upozorenja kad se približava datum isteka. Pri kupnji namirnica, korisnici mogu provjeriti sadržaj hladnjaka putem pametnog telefona povezanog sa širokokutnom kamerom PanoramaView koja se nalazi u hladnjaku.

Kroz partnerstvo s kompanijama kao što su Innit i SideChef, LG-jevi AI kućanski aparati s podrškom za Wi-Fi pružaju korisnicima niz usluga.

Tako LG-jeva pećnica EasyClean povezana s aplikacijom može pristupiti receptima bežično i automatski započeti proces grijanja na određenu temperaturu u određeno vrijeme. Kada pećnica treba čišćenje – koje napredni hidrofilni premaz čini jednostavnijim – korisnik automatski dobiva obavijest na pametni telefon.

Napa i osvjetljenje automatski se uključuju kada se upotrebljava ploča za kuhanje. LG-jeva pećnica EasyClean šalje informacije povezanoj LG-jevoj perilici posuđa QuadWash koja potom na temelju pripremljenog jela postavlja optimalan ciklus pranja posuđa. Tako će inteligentna perilica izabrati duži ciklus s većom temperaturom vode kod pripreme masnijih jela, nego kad je primjerice riječ o povrtnom složencu.

Tehnologija QuadWash podrazumijeva četiri višesmjerne ručice za prskanje koje osiguravaju brzo i učinkovito čišćenje posuđa svih oblika i veličina. I štednjakom i perilicom posuđa moguće je upravljati glasovnim naredbama te uz LG CLOi Hub Bot.

Povezivost LG-jevih kućanskih aparata revolucionarizirat će navike naših korisnika kad je riječ o kuhanju i objedovanju, rekao je Song Dae Hyun, predsjednik kompanije LG Home Appliance & Air Solution. Pojednostavljenjem pripreme hrane i čišćenja uvođenjem inovacija, LG-jeva primjena umjetne inteligencije u kuhinji povećava kvalitetu života korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti