LG predstavio pametni televizor koji "lebdi"

Cijene novih modela kreću se od 17 do 100 tisuća kuna.

Martina Čizmić | 23.05.2018. / 17:12

LG OLED televizor (Foto: LG) (Foto: LG)

LG Electronics predstavio je nove modele svojih OLED televizora. Cijeli portfelj zapravo odražava kako kompanija vidi televizore novog doba – kao tehnološki i dizajnerski sofisticirane uređaje koji pružaju istinski osjećaj kina u domu.

Kako je istaknuto na predstavljanju, svi LG-jevi OLED televizori reproduciraju vjernu sliku sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja, imaju podršku za sve najpopularnije HDR formate (Dolby Vision / Advanced HDR by Technicolor / HDR10 Pro / HLG Pro), a donose i značajke umjetne inteligencije za još jednostavnije upravljanje i udobnost.

Procesor α9 poboljšava performanse boja i prikaz pokreta

LG-jevi OLED televizori za 2018. predvođeni su 77/65-inčnim varijantama modela iz serije LG SIGNATURE W8, a tu su i tri modela OLED TV-a s dijagonalama zaslona od 65/55 inča – E8, C8 i B8. Model C8 od ove godine bit će dostupan i u 77-inčnoj varijanti, a tzv. početni model B8 će imati procesor slike α7. Svi ostali dolaze s novim inteligentnim procesorom α9. Tako će budući vlasnici OLED televizora W8, E8 ili C8 moći doživjeti dodatno poboljšani prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja.

Ključna inovacija kod ovog novog i brzog procesora je smanjenje šuma u četiri koraka. Algoritam omogućava veću kontrolu kod povećavanja oštrine i jasnoće slike te učinkovitiji prikaz finih gradacija boja. Procesor α9 dodatno poboljšava performanse boja i čini ih mnogo vjernijima izvornom sadržaju. Podržava i visoku brzinu prikaza (HFR) od 120 sličica u sekundi za neometan i jasan prikaz pokreta.

Napredne glasovne mogućnosti umjetne inteligencije

Zbog ugrađenih funkcionalnosti umjetne inteligencije (platforma ThinQ AI), korisnici novih LG-jevih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi uživali u praktičnim značajkama tehnologije glasovnog asistenta. Za to se koristi Natural Language Processing (NLP), a podržane usluge temeljene su na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za dobivanje informacija u stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj. NLP će u početku biti dostupan samo na 14 najvećih tržišta. Međutim, korisnici iz drugih država, uključujući Hrvatsku, tu će funkciju moći koristiti odabirom jednog od deset glavnih jezika u postavkama (engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, brazilski portugalski, poljski, korejski, ruski i turski).

  LG savitljivi OLED TV (Foto: LG) (Foto: LG)

W8 - Wallpaper TV

Najveća zvijezda hrvatske prezentacije, održane u Oris – Kući arhitekture, bio je flagship model LG SIGNATURE OLED TV W8. Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku jer se OLED panel, debljine svega nekoliko milimetara, postavlja izravno na zid pomoću magnetskih ploča. Time se gotovo u potpunosti gubi prostor između televizora i zida, prisutan kod uobičajenih nosača, pa korisnici imaju osjećaj da je riječ o umjetničkoj slici ili prozoru. Uranjajućem dojmu pridonose od zaslona odvojeni zvučnici koji zvuk Dolby Atmos šalju prema gore, a soundbar ujedno služi i za smještaj svih ostalih hardverskih komponenti televizora.

Televizori koje smo danas predstavili pokazatelj su naše predanosti inovacijama i vodstvu na globalnom tržištu OLED i premium TV-a. Najprodavaniji smo brand OLED televizora još od 2013. godine jer svojim korisnicima kontinuirano pružamo najbolje iskustvo gledanja, rekao je Mario Medved, direktor LG-ja u Hrvatskoj.

LG-jevi novi modeli OLED 4K televizora dostupni su ili uskoro dolaze na hrvatsko tržište (s iznimkom serije G) po cijeni od 16,999 kuna za OLED55B8PLA.AEE pa sve do 99,999 tisuća kuna za OLED77W8PLA.AEE.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti