LG predstavlja prvi 88-inčni 8K OLED zaslon

Novi zaslon donosi najveći OLED panel na svijetu do sada.

Monika Nožić Monika Nožinić | 02.01.2018. / 08:38

Foto: LG Display

Sada kada je 4K rezolucija postala naširoko prihvaćena, ambiciozni inženjeri kompanije LG Display spremni su OLED tehnologiju podignuti na 8K. Južnokorejska kompanija tijekom nadolazećeg CES sajma uživo će prikazati svoj novi, prvi u svijetu, 88-inčni 8K OLED zaslon.

Novi zaslon donosi najveći OLED panel na svijetu do sada, kao i zaslon s najvišom rezolucijom iz ovog ranga. Ovo je trenutno sve što je poznato kada su specifikacije zaslona u pitanju. Prethodno je najveći OLED zaslon imao veličinu od 77 inča i imao je "samo" 4K rezoluciju.

S obzirom na to da je glavna konkurencija, Samsung, svoj fokus sa OLED TV-a odavno prebacio na QLED TV, LG Display sada je jedini dobavljač OLED zaslona velikih dimenzija na svijetu.

Kompanija je imala dosta investicija kako bi osigurala nastavak proizvodnje OLED zaslona u punom kapacitetu te kako bi se više probila na području mobilnih OLED panela. Dio ovog plana čini i izgradnja nove OLED tvornice izvan Južne Koreje, u kineskom Guangzhou.

Osim 88-inčnog zaslona, LG će na CES 2018 predstaviti i nadograđene 32-inčne i 34-inčne modele (32UK950 i 34WK95U) svoje popularne linije monitora s tehnologijom Nano IPS koja podiže mogućnost reprodukcije boja na novu razinu.

Kao odgovor na potrebe korisnika, LG je dodao podršku za HDR600 s još većim dinamičkim rasponom maksimalne svjetline te novim mogućnostima povezivanja i punom kompatibilnošću s Thunderbolt™ 3. 

Foto: LG

Pažnju javnosti svakako će privući i najnoviji LG gamerski QHD monitor (model 34GK950G) koji nudi vrhunsku kvalitetu slike s tehnologijama Nano IPS i G-Sync, koja pruža veliku brzinu.

S najnovijim premium monitorima željeli smo istaknuti kako je LG usmjeren pružanju najbolje razlučivosti zaslona i izvanrednog korisničkog iskustva na bilo kojem mjestu, istaknuo je Chang Ik Hwan, voditelj IT sektora u kompaniji LG.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti