LG predstavlja robote koji će raditi u hotelima, zračnim lukama i supermarketima

CLOi je LG-jev brend dizajniran kako bi korisnicima pružio emocionalnu interakciju i inovativne pogodnosti koristeći tehnologiju umjetne inteligencije.

Martina Čizmić | 05.01.2018. / 07:26

LG CLOi roboti (Foto: LG) (Foto: LG)

Roboti polako, ali sigurno postaju dio naših života. Sve češće možemo čitati o različitim humanoidnim robotima koji služe za edukaciju, ali i dobivaju korisne uloge u svijetu.

LG je prije godinu dana predstavio svoju liniju robota, a na sajmu CES 2018 predstavit će još tri robota namijenjena za rad. Tri nova konceptna robota posebno su razvijena za komercijalnu uporabu u hotelima, zračnim lukama i supermarketima.

Robot poslužitelj, robot nosač i robot za kupovinu nastavljaju se na liniju robota namijenjenih zračnim lukama - Airport Guide Robot i Airport Cleaning Robot, koji su nedavno uspješno završili probna testiranja na Međunarodnoj zračnoj luci Incheon u Koreji.

Lawn Mowing Robot i Hub Robot, dio su LG-jeve obitelji CLOi, a nedavno su sudjelovali u probnom radu u jednoj od najvećih financijskih institucija u Koreji pružajući informacije i usluge korisnicima u poslovnicama banke.

LG CLOi Porter Robot (Foto: LG) (Foto: LG)

Svrha Serving Robota (robota poslužitelja) jest da dostavi brzo i učinkovito hranu i piće gostima i korisnicima u hotelima i salonima u zračnim lukama. Robot može dostavljati hranu ili piće 24 sata na dan pomoću svog ugrađenog kliznog pladnja. Nakon što je isporuka potvrđena, Serving Robot samostalno se vraća natrag.

Porter Robot dizajniran je kako bi odnio gostima prtljagu u sobe te minimalizirao neugodnosti koje mogu nastati zbog spore usluge i dugih čekanja tijekom boravka u hotelu. Porter Robot također može pružiti uslugu brzog check-ina i check-outa i pobrinuti se za plaćanje, što omogućava gostima koji su u žurbi da se odjave, a da se njihova prtljaga dostavi u auto koji čeka - i to sve u vrlo kratkom vremenu.

Uz pomoć LG-jeva Shopping Cart Robota kupci mogu skenirati predmete koristeći čitač bar koda na robotu kako bi vidjeli cijene proizvoda, ali i njihov cjelokupni popis kupnje na zaslonu – na glavi robota. Robot također može voditi kupce do proizvoda koje odaberu na aplikaciji za pametne telefone.

Kao važan dio našeg budućeg generatora razvoja, LG je predan proširenju svog portfelja robota koji mogu pružiti stvarnu praktičnost i inovativnost u živote naših korisnika, rekao je Ryu Hye Jung, voditelj divizije za pametna poslovna rješenja u LG-jevoj kompaniji Home Appliance & Air Solutions. Nastavit ćemo razvijati široku paletu proizvoda komercijalnih i kućnih robota, a istodobno tražiti nove prilike za unapređenje robotske industrije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti