LG predstavlja svoj prvi 4K UHD projektor na CES-u

Prvi LG-ev 4K UHD projektor s kompaktnim kućištem daje sliku dimenzija čak150 inča.

Martina Čizmić | 06.01.2018. / 07:49

LG 4K UHD projektor (Foto: LG) (Foto: LG)

LG će na sajmu CES predstaviti svoj prvi 4K UHD projektor serije HU80K. Ovaj je uređaj dobitnik nagrade CES Best of Innovation za ultraoštri prikaz videa i odlično iskustvo kina u domu u kompaktnom kućištu elegantnog dizajna.

LG-evi inženjeri i dizajneri pristupili su izazovu smanjenja dimenzija 4K UHD projektora bez žrtvovanja kvalitete slike te osmislili premium uređaj dimenzija upola manjih od konkurentskih 4K projektora te s pristupačnijom cijenom. LG-ev 4K UHD projektor osigurava odlično iskustvo kina u domu uz 4K kvalitetu slike i mogućnost prenošenja pa okruženje za gledanje filmova može biti bilo koja prostorija u domu.

Kvalitetan videosadržaj je dostupan u sve više formata pa ovaj LG-ev projektor može prikazivati streamani sadržaj baš kao i onaj s Blu-ray diskova. Stvara 150-inčni zaslon svjetline nevjerojatnih 2.500 lumena što ga čini najsvjetlijim LG-evim projektorom, a ujedno podržava HDR sadržaj (HDR10).

Njegove male dimenzije i jedinstveni uspravan dizajn omogućava pogon bez zrcala u obliku slova I koji omogućava projektoru prikaz savršene slike, bilo da je postavljen na pod, na zid ili visi sa stropa. Uz praktičnu ručku i automatski kabel korisnici ga vjerojatno neće imati potrebu trajno postavljati na određeno mjesto jer LG 4K UHD projektor izgleda sjajno u bilo kojoj prostoriji te za svaku prigodu.

Staklo projektora je zaštićeno od prašine i ogrebotina tako što se, kada projektor nije u uporabi, tzv. Mirror Reflector koristi kao pokrov leće. Dva snažna zvučnika od 7 W pružaju iskustvo zvuka poput onog u kinu bez potrebe za vanjskim zvučnicima ili soundbarom.

Njegovo webOS 3.5 Smart TV sučelje može pristupiti popularnim uslugama za streaming koje nude 4K sadržaj. Standardne mogućnosti povezivosti uključuju USB, Ethernet i HDMI ulaze te bežičnu podršku za vanjske uređaje kao što su tipkovnice ili miševi.

Uzbuđeni smo što na ovogodišnjem CES-u predstavljamo naš prvi 4K UHD projektor koji donosi najveću razlučivost koju smo ikad ponudili u kompaktnom kućištu, rekao je Chang Ik-hwan, voditelj LG-eve divizije za IT poslovanje. LG-ev 4K UHD projektor će promijeniti način na koji potrošači gledaju 4K sadržaj u bilo kojoj prostoriji u domu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti