LG u New Yorku službeno predstavio G4

Upravo je završio LG-jev event u New Yorku na kojem je kompanija predstavila svoj najnoviji flagship, LG G4. S obzirom na to da je dosta...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 28.04.2015. / 18:14

LG u New Yorku službeno predstavio G4

Upravo je završio LG-jev event u New Yorku na kojem je kompanija predstavila svoj najnoviji flagship, LG G4. S obzirom na to da je dosta informacija i fotografija procurilo prije samog otkrivanja, nije nas dočekalo puno iznenađenja. 

Novi G4 pokreće novi 6-jezgreni Qualcommov Snapdragon 808 procesor s podržanim 64-bitnim radom, dok se za bezbrižan multitasking brine 3GB radne memorije, odnosno 32 GB interne memorije s mogućnošću proširivanja microSD karticom. Što se tiče zaslona, novi G4 se može pohvaliti LCD QHD zaslonom dijagonale 5,5 inča s odličnim kutom gledanja. Ono što je zanimljivo kod njega je njegov naziv - naime, nazvan je "Quantum dot", a navodno su ga tako nazvali zato jer osigurava čak 20% bolju preciznost u prikazivanju boja nego što je to bilo kod zaslona u ranijim verzijama G modela. 

LG u New Yorku službeno predstavio G4

Kamera od sada dolazi s f/1.8 otvorom blende zbog čega će fotografije slikane novim G4 imati puno bolju kvalitetu kod slikanja u mraku. Tu je i optička stabilizacija slike koju smo već upoznali kod prošlogodišnjeg G3 modela, kao i neizostavni senzor od 16 megapiksela s laserskim autofokusom.

LG u New Yorku službeno predstavio G4

LG je ovaj put odlučio korisnicima ponuditi na izbor materijal poleđine pa tako možete birati između tri boje pozadina koje su izrađene od prave kože, ili pak metalne ili keramičke pozadine. Baterija ovaj put ima kapacitet od 3000 mAh, dok uređaj "vrti" Android verzije 5.0 Lollipop. 

Još jedna dobra vijest za sve ljubitelje spremanja datoteka u oblacima je da LG u suradnji s Googleom poklanja 100 GB u roku od dvije godine na Google Disku.

Izvor/Foto: CNet
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti