LG uvodi Apple AirPlay 2 na ThinQ AI televizorima

Vlasnici LG-jevih AI televizora sad mogu gledati i sadržaj sa svojih Appleovih uređaja na velikom ekranu.

Martina Čizmić | 02.08.2019. / 15:08

AirPlay2 na LG-jevim televizorima (Foto: LG)

LG je objavio da su Apple AirPlay 2 i HomeKit dostupni za njihovu liniju AI televizora za 2019. godinu, što LG ujedno čini prvim globalnim proizvođačem televizora s podrškom za HomeKit. Ove Appleove značajke doći će ažuriranjem firmwarea LG-jevih OLED televizora, NanoCell TV-a te UHD televizora s mogućnostima umjetne inteligencije ThinQ AI.

Uz AirPlay 2, vlasnici LG-jevih AI televizora za 2019. mogu bez poteškoća streamati sadržaj – uključujući naslove u Dolby Visionu – sa svojih iPhonea, iPadova ili Macova izravno na svoje TV uređaje. Korisnici mogu streamati filmove i serije iz svoje aplikacije Apple TV, drugih video aplikacija, kao i pregledavati svoje fotografije izravno na LG-evim AI televizorima. Istovremeno kroz druge zvučnike kompatibilne s protokolom AirPlay 2 korisnici mogu reproducirati iz aplikacija Apple Podcasts i Apple Music, ali i glazbu iz vlastite kolekcije i drugih streaming usluga.

HomeKit omogućava korisnicima jednostavno upravljanje funkcijama pametnog doma korištenjem aplikacije Home ili putem Siri s Appleovih uređaja. Tako se LG-jevi AI televizori mogu lagano dodati u aplikaciju Home te potom pristupiti osnovnim funkcijama televizora kao što su uključivanje/isključivanje, namještanje glasnoće ili odabir izvora signala. LG-jevi AI televizori mogu se uključiti u scene ili automatizacije skupa s ostalim dodacima za HomeKit.

LG ostaje predvodnik tehnoloških inovacija na području televizora jer neprestano tražimo načine kako ponuditi najbolje iskustvo gledanja u domu, rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanija LG Mobile Communications i Home Entertainment. Uz Apple AirPlay 2 i podršku za HomeKit dokazujemo našu predanost da korisnicima pružimo koristi koje nadilaze samo najbolju kvalitetu slike.

Apple AirPlay 2 i podrška za HomeKit bit će dostupne vlasnicima LG-jevih OLED i NanoCell televizora u više od 140 zemalja putem ažuriranja (firmwarea) počevši od prošlog tjedna, a nastavit će se tijekom nadolazećeg razdoblja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti