Liang Hua iz Huaweija: Spremni smo s SAD-om potpisati dogovor o nešpijuniranu

''Spremni smo potpisati dogovor o nešpijuniranju s drugim državama'', rekao je čelni čovjek Huaweija Liang Hua u sjedištu te kompanije u Šenženu u Kini kada su ga pitali bi li potpisao takav ugovor s SAD-om.

I.D. | 05.06.2019. / 09:18

Huawei (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cilj je dogovora uvjeriti američke dužnosnike da Huawei svoju tehnologiju neće koristiti za nadzor.

Ali budući da SAD ne kupuje od nas i možda u budućnosti ne bude kupovao od nas, ne znam hoće li postojati prilika da se takav ugovor potpiše, rekao je Hua.

Ovo je rekao skupini američkih novinara koji su ondje bili u posjetu u organizaciji kinesko-američke fondacije. Prvi je to takav javno izrečen prijedlog, javlja Forbes.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca američki predsjednik Donald Trump proglasio "izvanredno stanje u zemlji" kako bi zabranio američkim telekomunikacijskim mrežama da kupuju opremu od stranih kompanija koje su ocijenjene kao rizične. Huawei je u sve većim teškoćama nakon odluke Washingtona da ga stavi na svoj crni popis.

SAD nije jedini, još je nekoliko zemalja koje su skeptične prema njihovim proizvodima, pa im je broj narudžbi pao. Prema nekim navodima, Huawei je zbog ovog udarca čak i obustavio proizvodnju pametnih telefona.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti