Kao što smo pisali, ovo je povijesni dan za Internet i društvenu mrežu LinkedIn koji je ujedno i prva društvena mreža koja je izašla na burzu.

LinkedIn, profesionalna društvena mreža koja je osnovana ne tako davne 2003. godine, potpisala je u siječnju ugovore koji će je odvesti ravno na burzu.

New Yorška burza je otvorena i pod simbolom LNKD pojavila se na ekranima burzovnih izvješća. Kako se i procjenjivalo, cijena dionice od 45 dolara, određivala je vrijednost kompanije 4.5 milijarde dolara.

Danas, kompanija je počela cijenom dionice od 83 dolara što je 84% više od 45 dolara po dionici, piše TechCrunch. LinkedIn je ponudio 7,8 milijuna dionica, a ukoliko kompanija proda sve udjele, vrijednost LinkedIna mogao bit dosegnuti 8 milijardi dolara.

Što se tiče netto prihode oni su narasli u prvom kvartalu ove godine na 2.08 milijuna dolara u odnosu na 1.8 milijuna koliko su bili prošle godine, dok su ukupni prihodi za Q1 iznosili 93 milijuna dolara.

LinkedIn, prva društvena mreža koja je postala javna, za sada se čini da je krenula u dobrom smjeru, a sada ćemo vidjeti kako će reagirati ostale Internetske kompanije. Pogledajte i službeno izvješće ovog povijesnog događaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju