Ljepota koja oduzima dah: Među odabranim fotografijama Googleova Earth Viewa nalazi se i jedna iz Hrvatske

Earth View donosi veliku kolekciju fascinantnih i atraktivnih fotografija Zemljine površine snimljene iz zraka.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.02.2020. / 10:35

Google nam je sa svojim kartama i Google Earthom približio i otkrio brojne krajolike i mjesta na Zemlji koja vjerojatno nikada nećemo moći posjetiti, a taj servis pružio nam je i novi i jedinstveni pogled na jedini nam planet. Jedna od mogućnosti koju Google pruža, a koja nije toliko popularna i razvikana jest Earth View, kolekcija nekih od najljepših fotografija Zemlje snimljenih iz svemira.

Potopljeni automobil u jezeru Riješili više od 20 godina staru zagonetku zahvaljujući Google Earthu

Kolekciju fotografija Google Earth Viewa koja je sve donedavno obuhvaćala oko tisuću i pol fotografija dosad su pogledali milijuni diljem svijeta jer se one prikazuju kao wallpaperi za Androide i screensaveri za Chromecast i Google Home uređaje. Na Googleovu blogu početkom tjedna objavili su kako su postojećoj kolekciji fotografija dodali čak tisuću novih fotografija s lokacija diljem svijeta, čime je njihov ukupan broj premašio 2500. Također, napominju kako su fotografije optimizirane za ekrane visoke rezolucije – sa svijetlim bojama, oštrim slikama i rezolucijama do 4K.

Galerija fotografija koja zaista ostavlja bez daha prikazima atraktivnih i očaravajućih krajolika dostupna je na ovoj stranici. U gornjem dijelu ekrana nalazi se opcija prikazivanja karte na kojoj se točkama označena mjesta s izdvojenim fotografijama. U gornjem desnom kutu nalaze se opcije za preuzimanje na računalo, kao i dijeljenje fotografija preko društvenih mreža i kopiranje poveznice kako biste je mogli poslati mailom.

Google Earth kao dio umjetnosti Google Earth kao dio umjetnosti

Lokacija na kojoj je snimljena fotografija nalazi se u donjem desnom kutu i klikom na minijaturnu kuglu otvorit će se ta lokacija u Googleovim kartama. Iako smo očekivali više fotografija iz Hrvatske, na karti Lijepe Naše ima samo jedna točkica – klikom na nju otvorit će se slika otoka uz koji piše Vrataruša, no klik na malu kuglu u dnu ekrana otkriva da je u biti riječ o otočiću Zečevo pored Krka.

Izvor: Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti