Ljetni odmor bez stresa uz aplikacije koje će vam olakšati planiranje putovanja

Jedna od stvari kojoj se uopće ne veseli većina ljudi je planiranje odmora i pakiranje. Upravo je ovo nadahnulo nekoliko briljantnih tvrtki za stvaranje aplikacija koje će pomoći u pripremi putovanja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.07.2017. / 19:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Postoji veliki broj stvari koje mogu upropastiti godišnji odmor, ali tehnologija to može spriječiti ili barem ublažiti zahvaljujući aplikacijama koje olakšavaju planiranje putovanja i pomažu vam da ništa ne prepustite slučaju.

Ako ove godine putujete na more ili negdje drugdje na odmor, a nemate volje ni vremena za traženjem i rezerviranjem smještaja, jeftinih aranžmana i lokacija koje trebate posjetiti dok ste u inozemstvu, onda ste na pravom mjestu jer vam donosimo aplikacije koje će vam pomoći u boljoj organizaciji i planiranju puta i koje će vam definitivno olakšati odmor i ljetovanje.

PackPoint

Mrzite se pakirati pred odlazak na more i svaki put kad dođete na odredište shvatite da ste zaboravili ponijeti nešto bitno? Onda je za vas idealna PackPoint aplikacija koja će vam sastaviti listu neophodnih stvari koje trebate ponijeti na ljetovanje, a u obzir uzima tip vašeg ljetovanja. Sve što trebate učiniti je kreirati profil svog putovanja u kojem ćete unijeti osnovne detalje o putovanju poput destinacije na koju putujete, dane kojima planirate putovati, sve što želite učiniti na putovanju i slično.  Nakon toga PackPoint će izraditi vama prilagođenu listu stvari koje trebate spakirati, a u obzir će uzeti i vremenske prilike mjesta na koje putujete. Aplikacija je besplatno dostupna za iOS i Android korisnike.

Hipmunk

Ovo je besplatna aplikacija za iOS i Android uređaje koja vam štedi vrijeme i omogućuje da putem svog pametnog telefona pronađete najbolje i najjeftinije letove. Također vam omogućuje da birate letove prema vremenu polaska zrakoplova i prema broju presijedanja te da na jednostavan način preko telefona rezervirate svoj let.

TripAdvisor

TripAdvisor je zapravo vaš digitalni turistički vodič preko kojeg dolazite do informacija o najboljim restoranima, hotelima i ostalim atrakcijama koje možete posjetiti dok ste na svom ljetovanju iz snova. Najbolja stvar na TripAdvisoru su korisnici koji prenose svoja osobna iskustva i koji pišu recenzije usluga u hotelima, tako da na vrijeme možete izbjeći sva loše ocijenjena mjesta. Aplikacija je besplatno dostupna za iOS i Android korisnike. U istom rangu s TripAdvisorom je i Foursquare, aplikacija koja pokazuje mjesta koja morate posjetiti, ali i daje informacije o hrani i piću koje trebate isprobati. Jednostavno rečeno, upoznaje vas s nekom zemljom iz perspektive lokalnog stanovništva. Aplikacija je dostupna na Apple i Google Play Storeu.

Expensify

Ako ste štedljiv tip, onda je ovo prava aplikacija za vas. Vjerojatno i sami znate kako je ponekad teško, pa skoro i nemoguće, na ljetovanju pratiti troškove pa se kasnije nerijetko neugodno iznenadite neplaniranim troškovima koji vam redovno "pojedu" i više od planiranog budžeta rezerviranog za ljetovanje? Ako imate iskustva s ovakvim situacijama, odmah preuzmite Expensify, još jednu aplikaciju za Android i iOS uređaje sa zanimljivom opcijom "Smart Scan" koja vam omogućuje da telefonom skenirate svaki račun kako bi bio zabilježen među vašim troškovima, a plikacija također ima i opciju automatskog pretvaranja valuta.

Google Translate

Prije puta u neku stranu zemlju, uvijek je korisno naučiti nekoliko lokalnih fraza, a u tome će vam pomoći standardna aplikacija za prijevod - Google Translate. Vrlo je popularna, poprilično točna i trenutno podržava 90 jezika, dok je dvosmjerni govorni prijevod podržan na 40 jezika. Aplikaciju možete preuzeti na Apple i Google Play Storeu. Osim Google Translatea, toplo preporučujemo i aplikaciju Babbel koja nudi uslugu prevođenja na 14 glavnih svjetskih jezika i koja je dostupna za iOS i Android uređaje.

Weather Timeline

Prema ocjenama korisnika, ova su aplikaciju korisnici rangirali kao najkorisniju, ali i najtočniju. Dostupna je na Google PlayStoreu po simboličnom iznosu od jednog dolara, a nudi vam pet različitih servisa za prognoziranje, uz aktivne obavijesti koje vas informiraju o nadolazećim vremenskim promjenama. Zanimljiva je i opcija praćenja mjeseca, kao i nekoliko radarskih mapa što vam omogućuje da pratite promjene u strukturi oblaka, kao i mogućnost padalina. Osim toga, nudi vam opciju praćenja temperature i vlažnosti zraka.

AccuWeather

AccuWeather je vjerojatno najpoznatija aplikacija ove vrste koja je s nama od najranijih dana Androida. Iza nje stoji istoimena američka kompanija čija je glavna djelatnost pružanje meteoroloških usluga diljem svijeta, a s obzirom na reputaciju i veličinu kompanije, prognoza unutar ove aplikacije poprilično je pouzdana i točna. Podaci se redovito ažuriraju, a aplikacija nudi i patentirani "RealFeel" koji na temelju složenih algoritama izračunava koju temperaturu ćete stvarno osjetiti kada izađete van (na nju utječu vjetar, vlažnost zraka i ostali čimbenici). S obzirom na to da AW dolazi predinstaliran na velikom broju novih Android uređaja, postoji velika šansa da aplikaciju već i imate instaliranu na svom mobitelu, a ako ju kojim slučajem nemate, znate što vam je činiti.

Wiffinity

Svi znamo da je potraga za WiFi-jem na odmoru jedna je od prvih stvari koju napravimo kad dođemo u novi grad ili mjesto. Ova aplikacija pruža mapu hotspotova za WiFi i tako vam omogućuje spajanje na Internet, društvene mreže i sve što vam je u određenom trenutku potrebno. Aplikacija je besplatno dostupna za sve iOS i Android korisnike.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti