Lloyds digital najavio je četvrto izdanje Digital Labin konferencije

Ova dvodnevna ICT konferencija krajem ljeta u Labinu će okupiti preko 800 developera i dizajnera, ali i voditelja projekata.

Martina Čizmić | 24.05.2023. / 16:51

Tim koji stoji iza konferencije (Foto: Marin Stepčić)

Na ovogodišnjem Štorije meetupu, Lloyds digital najavio je četvrto izdanje Digital Labin konferencije, koje će se održati 22. i 23. rujna u Labinu, i pohvalio se međunarodnim priznanjima. Naime, osvojili su brončanu nagradu na prestižnom natjecanju Eventex te su rame uz rame s najvećim tech konferencijama u Europi. Ova značajna pobjeda priznanje je, kako ističu, njihovom predanom radu i inovacijama koje donose na području digitalne tehnologije. 

Jedna od posebnosti ovogodišnjeg Štorije meetupa bila je uzbudljiva panel rasprava o temi Kako će AI i razvoj umjetne inteligencije utjecati na naše poslove u budućnosti. Sjajni panelisti i stručnjaci u AI području - Vanja Bertalan (HUMAN), Monika Pejić (Mindsmiths), Martina Grgić (Smart Lumies) i Monika Ivanović (Infobip), zajedno su s moderatoricom Marijanom Šarolić Robić (CRO STARTUP), otkrili su fascinantne uvide o utjecaju umjetne inteligencije na našu budućnost.

Nakon panel rasprave, CEO Lloyds digitala, Domagoj Ostović otkrio je kakve novosti nosi ovogodišnje izdanje konferencije. Najavio je kako će ova dvodnevna ICT konferencija krajem ljeta u Labinu okupiti preko 800 developera, dizajnera, ali ove godine i - voditelja projekata iz cijeloga svijeta koji će osim stručnih radionica održati i inspirativne govore o posljednjim tehnologijama i praksama iz IT industrije.

Zaključak panel rasprave jest da danas živimo u eri snažno prisutne umjetne inteligencije koja će se svakako razvijati, te kako ovo vrijeme zahtijeva prilagodljivost i spremnost na promjene. Važno je biti svjestan utjecaja umjetne inteligencije na naše živote te biti fleksibilan kako bismo iskoristili sve prednosti koje AI nudi, ali i suočili se s izazovima koje nam donosi ova tehnološka revolucija. Spremnost za učenje i prilagodbu postaju ključne vještine u ovoj sveobuhvatnoj dobi razvoja umjetne inteligencije.

Također, novost je i kako će se ove godine održati čak tri 3 Masterclassa - premium radionice koje će se održati za manji broj ljudi, a voditi će ih neki od najvećih stručnjaka u industriji, kao što su Jérémy Minié & Deven Caron iz kanadske tvrtke Locomotive te Ilayda Küçükosmanoğlu iz nizozemskog DEPT-a, a tu su i važna hrvatska imena kao što su Josip Osrečki & Nikola Marijanović iz tvrtke Devōt, Andrija Prelec & Jure Sić iz tvrtke Supercharge Design.

Digital Labin 2023. očekivano se širi i raste, te će se ove godine održati na tri simultane pozornice - Dev, Design i Project Management. Na ovaj način, Digital Labin postaje nezaobilazno mjesto susreta i učenja u svim segmentima i perspektivama u digitalnom svijetu, spajajući ih u jedinstvenu cjelinu.

Više informacija o kartama za ovogodišnje izdanje konferencija saznajte na službenoj stranici Digital Labin.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti