Logiranje na Twitter i Facebook preko prepoznavanja lica i glasa? [VIDEO]

Koliko daleko seže ljudska kreativnost i tehnologija pokazuje MoBio demo aplikacija. Martin Bryant iz The Next Weba susreo se sa programerima ove aplikacije koja omogućuje pristup vašim omiljenim web servisima putem kamere i govora

Zimo Zimo Zimo | 10.11.2010. / 16:35

Logiranje na Twitter i Facebook preko prepoznavanja lica i glasa? [VIDEO]

Koliko daleko seže ljudska kreativnost i tehnologija pokazuje MoBio demo aplikacija. Martin Bryant iz The Next Weba susreo se sa programerima ove aplikacije koja omogućuje pristup vašim omiljenim web servisima putem kamere i govora.

Naime, znamo kako Google radi na usavršavanju tražilice upravljane govorom, no europski projekt MoBio (mobile biometry) razvio je demo pomoću kojeg možete pristupiti vašim aplikacijama poput Gmaila, Facebooka, Twittera itd. putem prepoznavanja lica i govora. Manchesterski programeri javili su da već imaju neke od dobro poznatih kompanija koje su poprilčno zagrijane za njihov projekt.

U videu niže, ova demo aplikacija testirana je na Nokia N900 uređaju, no g. Tresadem kaže kako bi aplikacija bila izrađena i za iPhone 4 sa front kamerom, da je uređaj prije objavljen.

Ovo može biti vrlo korisno u slučaju ako izgubite vaš smartphone, ili ako vam ga ukradu, jer samo ćete vi biti taj koji će imati pristup telefonu. Ovo nas podsjeća na filmove koje smo gledali prije 10.g. u kojima se vrata otvaraju skeniranjem rožnice oka.

Prenašamo video sa The Next Weba koji prikazuje način kako se možete logirati na Twitter preko kamere i govora. Stunning!


Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti