Lopov ukrao električni bicikl Rimčeva Greypa: Grdno je pogriješio!

Kada je nekoliko mjeseci nakon krađe lopov aktivirao bicikl, ekipa iz Greypa odmah je pomoću GPS-a pronašla njegovu lokaciju te su dohvatili fotografije s kamera instaliranih na G6.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.08.2019. / 16:51

Snimka s biciklaGreyp (Foto: Facebook/Greyp Bikes)

Sredinom ožujka u Zagrebu Mate Rimac predstavio je novi model električnog bicikla Greyp, koji obiluje naprednom tehnologijom i u kojem su povezane biciklističke i digitalne komponente. Integrirani su senzorika i kamere, razvijena je mobilna aplikacija te je bicikl konstantno povezan s internetom, što sve omogućuje posebno i potpuno drukčije iskustvo vožnje na dva (biciklistička) kotača.

Greyp G6 Rimčev novi adut: Ovo je pametna zvijer prikrivena u okviru električnog bicikla, a cijena mu je "prava sitnica"

Kako je riječ o “uvijek povezanom” biciklu s kamerama i GPS-om, preko mobilne aplikacije moguće je pratiti njegovo kretanje i pregledavati snimke s kamere, čak i kada korisnik, tj. vlasnik i bicikl nisu na istoj lokaciji.

Prilikom predstavljanja novog modela Greypa u Njemačkoj prije nekoliko mjeseci netko je ukrao novi G6, a na stranicama na Facebooku Greypa napisali su da je riječ o profesionalcu koji je znao što radi jer je odmah isključio bicikl kako ga nitko ne bi mogao pronaći, tj. pratiti lokaciju. No čini se da lopov nije više mogao izdržati te je poželio provozati G6 pa je prošlog tjedna napokon aktivirao bicikl, a ekipa iz Greypa zahvaljujući GPS-u brzo je pronašla njegovu lokaciju te su dohvatili fotografije s bicikla kako bi bili 100 posto sigurni gdje se nalazi.

Mate Rimac na predstavljanju Greyp G6 Mate Rimac nakon što je svijetu predstavio svoje novo "čudo": Greyp G6 će s vremenom samo postajati još bolji

Nakon toga kontaktirali su s policijom, koja je brzo i učinkovito obavila svoj posao, a Rimac je na Facebooku napisao kako su čak putem kamere s bicikla vidjeli policiju koja dolazi pokupiti ukradeni G6. Dodao je kako je poanta priče da s Greyp Bikesom nema zafrkancije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti