Sredinom ožujka u Zagrebu Mate Rimac predstavio je novi model električnog bicikla Greyp, koji obiluje naprednom tehnologijom i u kojem su povezane biciklističke i digitalne komponente. Integrirani su senzorika i kamere, razvijena je mobilna aplikacija te je bicikl konstantno povezan s internetom, što sve omogućuje posebno i potpuno drukčije iskustvo vožnje na dva (biciklistička) kotača.

Kako je riječ o “uvijek povezanom” biciklu s kamerama i GPS-om, preko mobilne aplikacije moguće je pratiti njegovo kretanje i pregledavati snimke s kamere, čak i kada korisnik, tj. vlasnik i bicikl nisu na istoj lokaciji.

Prilikom predstavljanja novog modela Greypa u Njemačkoj prije nekoliko mjeseci netko je ukrao novi G6, a na stranicama na Facebooku Greypa napisali su da je riječ o profesionalcu koji je znao što radi jer je odmah isključio bicikl kako ga nitko ne bi mogao pronaći, tj. pratiti lokaciju. No čini se da lopov nije više mogao izdržati te je poželio provozati G6 pa je prošlog tjedna napokon aktivirao bicikl, a ekipa iz Greypa zahvaljujući GPS-u brzo je pronašla njegovu lokaciju te su dohvatili fotografije s bicikla kako bi bili 100 posto sigurni gdje se nalazi.

Nakon toga kontaktirali su s policijom, koja je brzo i učinkovito obavila svoj posao, a Rimac je na Facebooku napisao kako su čak putem kamere s bicikla vidjeli policiju koja dolazi pokupiti ukradeni G6. Dodao je kako je poanta priče da s Greyp Bikesom nema zafrkancije.