Lov na Pokemone: Ludilo ili dobra zabava?

Je li Pokemon Go ludilo izmaknulo kontroli ili je samo riječ o dobroj zabavi?

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.07.2016. / 10:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pokemon Go dostupan je tek tjedan dana i već je uspio privući ogroman broj igrača.

Nakon priče o mladiću koji je dao otkaz kako bi išao u potragu za Pokemonima, stiže jedna i iz Central Parka u New Yorku, gdje su hvatanje pokemona shvatili vrlo ozbiljno pa je nastao pravi kaos.

Igrači su, u pokušaju hvatanja vrlo rijetkog Vaporeon pokemona, masovno iskakali iz svojih automobila kako bi ga uhvatili, a neki u toj strci nisu stigli ugasiti ni motor svog automobila.

Horor se nastavio i u Kaliforniji, gdje su dvojica muškaraca spašeni nakon pada s litice, i to s visine od 15 metara. Igrači su, u pokušaju hvatanja rijetkog pokemona, preskočili označenu ogradu iza koje je zbog sigurnosti zabranjeno šetanje.

 

No, nije sve tako crno jer ima i smiješnih primjera, među kojima je i videozapis našeg Mirka Filipovića Cro Copa u kojem lovi pokemone na frankfurtskom aerodromu.

U žaru igre našla se i jedna voditeljica koja je tijekom najave vremenske prognoze prekinula svog kolegu jer je slučajno, nesvjesna da je emitiranje tijeku, kroz redakciju projurila u potrazi za pokemonom.

I dok je voditelju njegova kolegica bila simpatična te se samo nasmijao, gledateljima, koji su ispred malih ekrana bili prvenstveno zbog informacija o vremenu, vjerojatno ništa nije bilo jasno.

Kako je to izgledalo pogledajte u nastavku:

Pokemon Go može biti super zabavno iskustvo, ali iz Nintenda upozoravaju da uvijek budete biti svjesni svoje okoline i ljudi oko sebe. Nikad nemojte voziti i pokušati biti Pokemon majstor u isto vrijeme jer možete evoluirati na način na koji ne želite - u pokemon biljku.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti