Luksuzni automobili samo na struju: Bentley najavio potpunu elektrifikaciju

Nakon 2026. godine Bentley će prodavati samo električna i plug-in vozila, a nakon 2030. u potpunosti prelaze na struju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.11.2020. / 16:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ono što je zajedničko gotovo svim proizvođačima automobila u posljednje vrijeme jest okretanje fokusa na električna vozila i tu nema iznimke, bilo da je riječ o malim gradskim vozilima, limuzinama, sportskim i luksuznim automobilima ili off road zvijerima poput Hummera, svi prelaze na struju. U nekim slučajevima se najavljuje postupna tranzicija na e-motore, no nije poznato kada kompanije u potpunosti namjeravaju prekinuti s proizvodnjom vozila s benzinskim i dizelskim motorima, no ponekad su te granice sasvim čvrsto postavljene i sasvim jasne.

Slika nije dostupna Brutalni teškaš s performansama egzotičnog sportskog automobila: Američka ikona vraća se električnom izdanju

Takve su jasne granice za potpunu tranziciju postavili i u proizvođaču luksuznih automobila Bentley iz kojeg su najavili kako će do 2030. godine u potpunosti prijeći na električne motore. Dakle, nakon te godine više se neće moći kupiti novi Bentley koji će pogoniti motor s unutarnjim izgaranjem. Prvi dio tog plana odnosi se na postupnu tranziciju pa će tako od 2026. Bentley nuditi samo električne i hibridne plug-in modele, a četiri godine nakon toga više neće proizvoditi niti hibride.

Slika nije dostupna Izvršni direktor Volkswagena komentirao američke izbore: Njihov je favorit Biden, a jasno je i zašto

Ova odluka i ne treba čuditi kada se zna da je Bentley dio Volkswagen grupe čija je budućnost, kako su to više puta iz njemačke kompanije naglasili, vezana uz električna vozila. Sljedeće godine Bentley bi trebao predstaviti prva dva modela hibridnih vozila, a kako je to medijima naglasio izvršni direktor kompanije Adrian Hallmark, tijekom ovog desetljeća provest će transformaciju i postati “novi i održivi etički uzor” drugim tvrtkama na tržištu.

Izvor: BBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti