Lumen Development natjecanje pruža priliku studentima da se okušaju u izradi konkretnih aplikacija

Teme nagradnog zadatka su sport, umjetnost, promet, održivi razvoj, osobne financije, lifestyle i IoT, a uvjet je da aplikacija bude unutar jedne od navedenih tema te da pokriva poslovne i minimalno 3 tehničke smjernice.

Martina Čizmić | 24.01.2023. / 15:00

Studenti, ilustracija (Foto: Getty Images)

 Studentska udruga eStudent organizira zanimljivo natjecanje namijenjeno studentima. LUMEN development natjecanje je edukativnog karaktera, ali ujedno i jedino takvo studentsko natjecanje koje od natjecatelja traži izradu mobilnih i internetskih aplikacija. 

Kako ističu, otvoreno je za sve studente koji imaju želju za izradom aplikacija i znanje o programiranju i dizajniranju istih. Oni koji su se prepoznali u ovim zahtjevima i žele sudjelovati mogu se do 10. veljače prijaviti na službenim stranicama. 

Svoje dizajnerske, prezentacijske i programske vještine moći će iskazati u timu od 2 do 4 člana na temelju zadanog konkretnog slučaja od strane akademske zajednice i partnera natjecanja.

Među partnerima je Little Code koji će ponuditi pomoć oko razvoja softvera,  agencija za digitalni dizajn i razvoj - Ars Futura i međunarodna tvrtka za razvoj softvera – Tacta. Sudjelovat će i Asseco grupa specijalizirana za proizvodnju i razvoj softvera, a prisustvovat će i tvrtka GDi koja se bavi softverima za poslovne procese, Undabot odnosno tehnološka tvrtka za kreiranje prilagođenih end-to-end mobilnih i web rješenja i Five koji nudi sve od dizajna proizvoda, razvoja softvera do marketinga. Tu su još i mSTART - softverska tvrtke koja također nudi širok spektar rješenja za polja iz svakodnevnog života (internetska trgovina, poslovno izvještavanje, platni promet), Netgen kompanija koja pomaže u izradi web rješenja za poboljšanje korisničkog iskustva i Microblink za AI rješenja za nesmetano korisničko iskustvo.

Teme nagradnog zadatka su sport, umjetnost, promet, održivi razvoj, osobne financije, lifestyle i IoT, a uvjet je da aplikacija bude unutar jedne od navedenih tema te da pokriva poslovne i minimalno 3 tehničke smjernice.

Neke od tehničkih smjernica su mogućnost nadogradnje i održavanja koda, da je aplikacija laka za korištenje, da je sadržaj aplikacije personaliziran za svakog korisnika, da se koriste podaci u stvarnom vremenu. Što se tiče poslovnih smjernica, proizvod mora imati definiran Unique Selling Proposition te je potrebna predodžba o tome kako bi aplikacija bila primjenjiva i prihvaćena na tržištu.

Za najbolje studente osigurane su novčane nagrade - za prvo mjesto 2000 eura, drugo mjesto 1350 eura, a treće 700 eura. Također, postoji nagrada za najbolju prezentaciju u iznosu od 150 eura.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti