Maloljetnik (16) uhvaćen u pokušaju da autićem na daljinski prokrijumčari 25 kila metamfetamina preko granice

Maloljetni američki državljanin uhvaćen je s dvije torbe pune metamfetamina tržišne vrijednosti veće od 100.000 dolara koje jeautićem na daljinsko upravljanje pokušao prokrijumčariti preko granice SAD-a u Meksiko.

Branimir Vorša | 20.11.2019. / 12:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Agenti američke pogranične policije protekle su nedjelje pored San Diega uočili maloljetnika s dvije vojne torbe kako hoda uz sekundarni pogranični zid pa su poslali kolege na teren da izvide o čemu je riječ. Kad su pogranični policajci stigli na mjesto događaja, pronašli su maloljetnika u dobi od 16 godina kako se skriva u žbunju neposredno uz granicu s Meksikom.

Maloljetnik je kod sebe u torbama imao oko 25 kilograma metamfetamina, čija vrijednost na tržištu iznosi više od 100.000 dolara. Pored toga, u jednoj od torbi nalazio se i autić na daljinsko upravljanje kojim je maloljetnik namjeravao drogu prebaciti preko granice.

Ecstasy, ilustracija (Foto: AFP) Policiji pod nosom, sintetičke droge prodaju se na dark webu i šalju – poštom

Otmica Zbog straha od otmica u Meksiku se startupovi ne žele javno hvaliti uspjesima

U torbama je bilo ukupno 50 paketa metamfetamina ukupne težine 25,32 kilograma i tržišne vrijednosti od 106.096 dolara.

Maloljetnik je uhićen, no to nije prvi slučaj pokušaja krijumčarenja droge na taj način preko američke granice. Sličan slučaj zabilježen je i 2017. godine, kad je 25-godišnjak uhvaćen kako dronom pokušava prebaciti 12 paketa metamfetamina preko granice u Meksiko. I taj je "poštar" tada uhićen.

Izvor: CBP.gov

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti