Manchester City predstavio navijački šal sa senzorom koji prati tjelesnu temperaturu, otkucaje srca i emocije navijača

Šal je napravljen u suradnji s Ciscom te je u njega ugrađen poseban senzor koji prati različite zdravstvene parametre.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.07.2022. / 14:29

Manchester City (Foto: Afp)

Dresovi i šalovi omiljenog kluba i reprezentacije obavezni su navijački rekviziti bez kojih je mnogima odlazak na utakmice gotovo nezamisliv.

Utakmice sa sobom nose strast, veselje, ali i tugu i razočarenje kakve je nemoguće objasniti onima koji ne prate sport i koji emotivno vezani uz neki klub i reprezentaciju. Navijači svaki gol, prekršaj ili sudačku odluku proživljavaju s velikim emocijama, strašću i sa stresom, a kakvi sve događaji na tereni utječu na navijačke emocije uskoro bi mogli saznati zahvaljujući posebnom šalu koji razvija Manchester City u suradnji s Ciscom.

Manchester City (Foto: FC Manchester City)

Poznati engleski klub i tehnološka kompanija još od 2019. surađuju na tzv. “povezanom šalu” koji sadržava “EmotiBit” senzore za praćenje otkucaja srca, tjelesnu temperaturu te emocionalno stanje navijača tijekom utakmica.

Slika nije dostupna Manchester City gradi svoj stadion Etihad i u metaversu

Praćenje tih podataka trebalo biti dati konkretne informacije o tome kako se navijači osjećaju tijekom utakmica i određenih događaja na utakmicama. Koristeći te podatke moći ćemo razumjeti navijače više nego prije, komentirao je izvršni tehnološki direktor Cisca za Veliku Britaniju i Irsku Chintan Patel dodavši kako će moći više naučiti i oko uloge sporta u životima ljudi.

Prva testiranja šala već su obavljena te je u pilot-projektu sudjelovalo šest dugogodišnjih navijača Cityja koji su pratili utakmice tijekom kojih je šal bilježio njihove emocije.

Ovaj navijački rekvizit bit će dostupan navijačima Manchester Cityja od nadolazeće sezone, no nije poznato hoće li se moći kupiti (i koja će biti njegova cijena) ili će biti dostupan samo za odabrane koji će pristati na praćenje spomenutih zdravstvenih parametara tijekom utakmica.

Izvor: Engadget


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti