ZIP Master Class, Mario Aguilera: Kako se razvijao solarni ruksak za Mars

Tespack je nosiva tehnologija koja korisnicima uz pomoć solarne energije omogućuje generiranje energije u pokretu, zbog čega ga nazivaju i budućnošću energetike.

Martina Čizmić | 10.11.2017. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon nedavno održanog zanimljivog predavanja u sklopu projekta “Master Class”, Zagrebački inkubator poduzetništva dovodi još jednog atraktivnog predavača - Maria Aguileru, osnivača kompanije Tespack. Master Class s Mariom Aguilerom održat će se u srijedu, 15. 11. 2017. u 18:00 sati u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, na adresi Remetinečka cesta 7.

Mario Aguilera osnivač je start-upa Tespack, no i prije osnivanja vlastitog start-upa imao je zanimljiv životopis. Nakon što je prikupio potrebna znanja u industriji maloprodaje, 2008. godine osnovao je svoju prvu uspješnu firmu vezanu uz wearable tehnologiju, a danas je CEO Tespacka, također iz područja wearable tehnologije koja korisnicima uz pomoć solarne energije omogućuje generiranje energije u pokretu, zbog čega ga nazivaju i budućnošću energetike. Tespack je nedavno dobio investiciju od 2 milijuna eura u kojoj je sudjelovala zanimljiva kombinacija investitora iz Saudijske Arabije i Silicijske doline. Posebno je zanimljivo što Tespack u partnerstvu s austrijskim “Austrian Space Forum” razvija verziju svog solarnog ruksaka za - Mars!

Kako je Tespack prisutan na mnogim tržištima, Aguilera je upoznat s britanskim, sjeverno-američkim i azijskim tržištem, ima široko poznavanje poslovne strategije i brendinga te je vrsni logističar.

Zbog svega navedenog, posjetitelji će na predavanju moći čuti zašto je Mario Aguilera odlučio svoj start-up otvoriti u Finskoj te koje su pozitivne i negativne strane finskog start-up ekosustava, zašto je i kako start-up otvoren za raznolika tržišta (poput Finske, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva, Španjolske) te na koji je način moguće te različite krajeve diljem Europe povezati. Predavač će se također dotaknuti teme o razvoju Tespacka kao start-upa te o njegovoj marketinškoj strategiji i o tome kako se mijenjala kroz vrijeme, ali i o strategiji distribucije i prodaje raznolikih proizvoda koje njegova tvrtka nudi.

Ulaz na predavanje besplatan je za sve uz obveznu registraciju preko sustava Entrio, no kako je broj mjesta ograničen, preporučujemo da svoju ulaznicu nabavite što prije kako ne biste propustili priliku za učenje, ali i inspiraciju iskustvom ovog uspješnog poduzetnika.

I u ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja putem Europske poduzetničke mreže EEN financira dolazak predavača.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti