Zynga, tvrtka koja stoji iza FarmVillea nije na prodaju i veća je vjerojatnost da će postati javna kompanija. Izjavio je za Telegraph Mark Pincus, osnivač i CEO.

Kompanija je osnovana prije samo 3. godine i sada već ima vrijednost od čak 5.5 milijarde dolara, nakon što su primili investiciju i 1,300 novih zaposlenika.

U razgovoru za Telegraph, Pincus je izjavio kako Zynga nije na prodaju, te da mu to nije cilj. “Želim stvoriti internacionalno blago, vrijednost koja će dugo trajati u ljudskim životima”, istaknuo je Pincus.

“Ne mogu reći da Zynga nikad neće biti prodana, no veća je vjerojatnost da će postati javna (IPO) prije nego prodana. Nemam ambicije prodati tvrtku. Ako Zynga postane javna, investitori će lakše moći monetizirati proizvod.” , nadodao je Markus.

Zynga, inače prva velika platforma izgrađena na Facebooku pomoću njegovog API-a (Application Programming Interface), najavila je novu igru o kojoj smo pisali -  CityVille, sedmu igru ukupno i treću po redu igru objavljenu ove godine.

Pincus je inače investirao u ranu fazu Facebook-a, a sada želi da riječ Zynga postane sinonim za igre kao što je Google sinonim za pretraživanje. 33 milijuna ljudi preuzelo je FarmVille, a trenuno igra ima oko 60 milijuna aktivnih igrača.

Via [Telegraph.co.uk]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju