Prvo lice Facebooka Mark Zuckerberg sastao se u četvrtak s Donaldom Trumpom te odbacio ideje o prodaji WhatsAppa i Instagrama.

Glasnogovornik Facebooka Daniel Roberts kazao je kako se Zuckerberg sastao s "kreatorima politika kako bi poslušao što ih brine i razgovarao o regulaciji interneta u budućnosti".

"Imao je konstruktivan sastanak s predsjednikom Trumpom u četvrtak u Bijeloj kući", stoji u Robertsovu priopćenju.

Trump je tvitao da je imao "ugodan sastanak s Markom Zuckerbergom u Ovalnom uredu", ne navodeći detalje.

Zuckerberg, koji je prošle godine posjetio Capitol Hill i svjedočio pred američkim Kongresom zbog skandala tvrtke Cambridge Analytica, osim s Trumpom, sastao se i s brojnim republikancima, uključujući senatore Josha HawleyJa i Johna Cornyna.

Hawley je tvitao da je izazvao osnivača Facebooka da pokaže da je kompanija "ozbiljna u vezi pristranosti, privatnosti i konkurencije" prodajom WhatsAppa i Instagrama i omogućavanje neovisnoj, trećoj strani nadzor nad cenzurom.

"Odgovorio je ne na oba (prijedloga)", tvitao je senator.

Cornyn je rekao da su na "otvorenom sastanku punom poštovanja raspravljali o odgovornostima društvenih medija, regulacijskim prijedlozima, izbornoj sigurnosti, privatnosti i cenzuri konzervativnih glasova na društvenim medijima".

Facebook je jedna od najvećih tehnoloških tvrtki od koje je pravosudni odbor američkog Kongresa zatražio e-mailove i pravne podneske ranije ovog mjeseca.

Savezni regulatori i glavni tužitelji gotovo svih 50 američkih država također su pokrenuli vlastite istrage Facebooka i Googlea.

Društveni JE medij kritiziran jer je dopustio trolovima koje je navodno podupirala Rusija da objavom oglasa utječu na predsjedničke izbore 2016. na kojima je Trump došao na vlast.

U srpnju je američka vlada kaznila Facebook s pet milijardi dolara zbog kršenja privatnosti korisnika nakon što su iscurili podaci gotovo 87 milijuna korisnika kojima je pristupio Cambridge Analytica, politička konzultanska tvrtka sa sjedištem u Londonu koja je radila na Trumpovoj izbornoj kampanji 2016. (Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju