Šef najveće društene mreže -- Facebooka, istaknuo je u intervjuu za Fortune je da nam budućnost obrazovanja stiže sa tehnološke strane.

'Moja filozofija je ta da sa edukacijom morate početi u vrlo ranoj životnoj dobi.' -- istaknuo je Mark.

Trentuno se na Facebook nije moguće prijaviti ukoliko iamte manje od 13 godina, no Zuckerberg se nada kako će se to uskoro promjeniti.

Sudeći prema istraživanju Consumer Reportsa, preko 7.5 milijuna korisnika Facebooka ima manje od 13 godina.

Upoznati smo sa činjenicom da se Facebook suočava sa sve češćim problemima od privatnosti i sigurnosti njegovih korisnika, krađe identiteta, virusa pa sve do izrugivanja na Facebooku, kojih je ostjetilo preko 5 milijuna korisnika, istaknuto je u istraživanju Consumer Reportsa.

Još je jedan problem dijeljenje osobnih podataka sa Facebooka koji omogućuje aplikacijama treće strane da ih koriste, s čime se nimalo ne slažu korisnici, dok s druge strane oni sami određuju koji će podaci osvanuti na njihovom Facebooku profilu i koje će aplikacije koristiti.

Unatoč raznim gledištima problema sa Facebookom, Mark je rekao da ukoliko se dopusti mlađima od 13 godina na Facebook, oni će poduzeti sve sigurnosne mjere kako bi se zaštitilo djecu.

'Upravo radi tih restrikcija nismo niti započeli proces učenja.', istaknuo je Zuck te dodao da im je to omogućeno mogli bi naučiti što funkcionira te bi mogli postaviti sigurnost djece sa puno opreza.

Što vi mislite, da li bi trebala djeca mlađa od 13 godina biti na Facebooku? Mislite li će djeca uskoro učiti putem društvenih mreža?

Via HuffingtonPost

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju