Martina Čizmić, glavna urednica portala ZIMO, proglašena najboljom ICT novinarkom u Hrvatskoj

Vrhunsku kvalitetu i odličan posao koji je napravila na ZIMO.hr-u prepoznali su čitatelji, ali i struka te je novinarski žiri proglasio Martinu Čizmić najboljom ICT novinarkom u Hrvatskoj za 2017. godinu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.06.2018. / 12:32

Galerija

Martina Čizmić, glavna urednica tehnološkog portala Nove TV, ZIMO, dobitnica je nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak za najbolju novinarku iz područja informacijskih tehnologija za 2017. godinu. Nagrada je kruna dugogodišnje i bogate karijere koju je Martina provela radeći u tiskanim i online medijima te u odnosima s javnošću.

Martina Čizmić, ICT novinarka godine (FOTO: Anamaria Batur) Martina Čizmić, ICT novinarka godine (FOTO: Anamaria Batur) (Foto: FOTO: Anamaria Batur)

Martina Čizmić rođena je u Zagrebu te je od malih nogu pokazala ljubav prema novinarstvu i tehnologiji, a već u osnovnoj školi počela je s programiranjem. Nakon uspješno završenog novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, na kojem je sudjelovala u razvoju prve internetske stranice fakulteta te je bila demonstrator u informatičkom centru, započela je karijeru u Večernjem listu.

Tijekom godina radila je za brojne hrvatske medije (Večernji list, Nacional, Tportal, Seebiz.eu…) pokrivajući različite teme, od politike i gospodarstva, preko sporta i kulture. Nakon kraćeg izleta u odnose s javnošću ("jer mora se upoznati i druga strana iste medalje") vraća se u novinarstvo kao urednica tehnološkog portala Zimo na Novoj TV.

Uređivanje tehnološkog portala ponovno je spojilo njezine dvije najveće ljubavi – novinarstvo i tehnologiju, a njezina pedantnost, potpuna posvećenost poslu, veliko dosadašnje iskustvo, kao i uvijek prisutna novinarska znatiželja podigle su ZIMO na još veći nivo.

Posao na Novoj TV Martina je shvatila i kao osobni profesionalni izazov i veliku priliku za dokazivanjem te ističe kako je od prvog dana dobila slobodne ruke za oblikovanje portala ZIMO prema vlastitoj viziji.

Vrhunsku kvalitetu i odličan posao koji je napravila na ZIMO.hr-u prepoznali su čitatelji čiji se broj konstantno povećava, ali i struka te je, među jakom konkurencijom, za fantastično obavljen posao tijekom proteklih godinu dana novinarski žiri jednoglasno proglasio Martinu Čizmić najboljom ICT novinarkom u Hrvatskoj.

Mogu samo zahvaliti kolegama na Novoj TV koji su me odmah prihvatili kao ravnopravnog člana redakcije i uvijek bili spremni pomoći i uskočiti kad je trebalo. Posebno bih istaknula novinare iz moje redakcije koji su mi svojim radom uvelike olakšali ulazak u uredničku ulogu, komentirala je najbolja ICT novinarka u Hrvatskoj osvajanje nagrade koja predstavlja veliki uspjeh kako za Martinu, tako i za ZIMO.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti