Mashable postao društvena mreža

Mi u Zimo volimo Mashable. Zapravo ga obožavamo i divimo se tim ljudima i njihovim idejama koje nas svakim danom iznenade.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.04.2011. / 08:13

Mashable postao društvena mreža

Mi u Zimo volimo Mashable. Zapravo ga obožavamo i divimo se tim ljudima i njihovim idejama koje nas svakim danom iznenade.

Osobno pratim Mashable unazad nekoliko godina i pratim njihov razvoj. Pročitao sam mnogo članaka o njegovom osnivaču Pete Cashmoreu i pogledao hrpu videa.

Ako pogledate Zimo, u neku ruku smo i slični, no ne sramimo se priznati toga jer danas napraviti nešto drugačije je teško i potrebno je mnogo vremena da bi se ta stvar realizirala. Trebamo negdje početi, zar ne?

Mashable je osnovan 2005. godine u malenom škotskom gradu Aberdeenu. U početku Pete je sam pisao postove i tek nakon devet mjeseci zaradio je prvi novac od oglašavanja.

Iako mu je tek 25 godina, Pete Cashmore već je poznato lice u svijetu online biznisa.

Prije deset tjedana Cashmore je najavio Mashable Follow, novi društveni sloj na stranici Mashable koja omogućuje praćenje tema koje vas interesiraju, mogućnost stvaranja profila, te mogućnost dijeljenja postova na više društvenih mreža jednim klikom.

Danas je Mashable Follow dostupan svim korisnicima pa sam tako i ja išao provjeriti što to zapravo jest.

Odmah na početku sasvim mi je jasno postalo da je nekad najobičniji blog postao prava društvena mreža. Praćenjem ljudi i tema koje vas interesiraju pronalazite zanimljive sadržaje koje bi možda propustili. Ipak Mashable generira preko 40 vijesti dnevno!

Za svaku novu aktivnost vaših 'prijatelja' dobit ćete obavijesti u određenoj kategoriji, a one radišne Mashable nagrađuje badgevima. Možete pratiti sve ljude koji se registriraju na stranicu putem Facebook ili Twitter profila, dakle nema potrebe za još jednim accountom.

Sve u svemu, nevjerojatno je koliko se najobičnija stranica može razviti.

Pratite li Mashable? Što mislite o njemu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti