Mayer čeka blizanke: Postala je 'simbol zaposlenih majki'

Marissa Mayer u prosincu će roditi blizanke, a svojim primjerom želi pokazati da je moguće odgajati djecu i imati uspješnu karijeru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.09.2015. / 09:25

Mayer čeka blizanke: Postala je 'simbol zaposlenih majki'

Prije tri godine Yahoo je odabrao Marissu Mayer novom izvršnom direktoricom kompanije, čime je postala prva osoba u povijesti koja je odabrana na vodeću poziciju neke američke kompanije tijekom trudnoće. Ona je u kratko vrijeme postala uzor i simbol žena koje 'mogu sve' – biti direktorice velikih i uspješnih kompanija i voditi brigu o obitelji. 'Ona je i mama i šefica, veliki uzor za sve žene koje žele biti dobre majke i biti uspješne u poslu', odnosno 'ona je simbol svih zaposlenih majki', samo su neki od komentara na prijašnje poteze Marisse Mayer s kojima je uspjela održati balans između privatnog i poslovnog života. No, ono što su joj mnogi tada zamjerili, a ponajviše zaposlenice Yahooa jest što je ubrzo nakon što je preuzela kontrolu na kompanijom, zabranila rad od kuće (pogodnost koju su mnogi iskorištavali, nekada i na štetu kompanije) te su svi zaposlenici morali raditi iz svojih ureda – ovo je najteže palo upravo ženama koje su nedavno rodile jer im je mogućnost rada od kuće omogućavala da rade i brinu se za svoje dijete. Ono što je Mayer napravila nakon što se vratila na posao samo dva tjedna nakon rođenja prvog djeteta jest da je u svom uredu napravila mjesto za dijete i dadilju tako da je njen sin cijelo vrijeme mogao biti kraj nje. Ovaj je potez razljutio mnoge jer 'obični' zaposlenici nemaju mogućnosti kakve ona ima te svoje dijete i dadilju ne mogu voditi na posao. Također, na društvenim mrežama i internetskim stranicama mogli smo pročitati i brojne kritike kako će, zbog posla i ambicije, Mayer izgubiti najbolje razdoblje života i najljepše trenutke koja je mogla provesti sa sinom.

Šefica Yahooa ovog tjedna na Tumblru objavila je kako je ponovno trudna te kako će krajem godine dobiti blizanke. Ponovno je najavila kako će nastaviti s radom tijekom trudnoće te da će, nakon rođenja, uzeti kratak dopust, slično kao i prilikom rođenja sina. Dodala je kako je svoj plan podijelila i s Yahooovim odborom direktora te kako su i oni iznimno sretni i daju joj potpunu podršku. 'Slijedi naporno vrijeme za moju obitelj i za Yahoo – oboje će zahtijevati težak rad i promišljen odabir prioriteta. No, ja sam iznimno sretna i posvećena i obitelj i Yahoou i… budućnost izgleda iznimno svijetla na oba fronta', komentirala je dolazak prinova, kao i svoju posvećenost poslu šefica ove kompanije. 

Izvor: Washinton Post

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti