Međunarodni znanstvenici u Opatiji raspravljaju o primjeni automatike u pomorskim sustavima, pomorskoj robotici i plovilima

Na konferenciji će sudionici imati prilike upoznati se s najnovijim znanstveno-istraživačkim postignućima u područjima primjene automatike na brodovima, u pomorskoj robotici i na plovilima.

Martina Čizmić | 06.09.2018. / 07:45

Pomorski robot (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Međunarodni znanstvenici koji se bave primjenom automatike u pomorskim sustavima, pomorskoj robotici i plovilima okupit će se u Opatiji od 10. do 12. rujna 2018. godine na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji - CAMS 2018.

U organizaciji FER-a, Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije te Meuđarodne federacije za automatsko upravljanje, a uz podršku Hrvatskog društva za komunikacije, računarstvo, elektroniku, mjerenja i automatiku te Centra za podvodne sustave i tehnologije, na konferenciji će sudionici imati prilike upoznati se s najnovijim znanstveno-istraživačkim postignućima u područjima primjene automatike na brodovima, u pomorskoj robotici i na plovilima.

Kako ističu organizatori, CAMS 2018 konferencija omogućit će izvrsnu priliku za industriju, sveučilišta i istraživačke laboratorije da se upoznaju s budućim trendovima u domeni pomorskih kibernetičko-fizikalnih sustava (marine cyber-physical systems) kao i s novim inovativnim idejama koje će promijeniti načine kako će se koristiti ovi sustavi u budućnosti.

Više informacija o konferenciji možete pročitati na web stranici konferencije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti