Metasvemir stiže u Europu: Facebook planira otvoriti 10.000 novih radnih mjesta na Starom kontinentu

Facebook je čak i politike EU-a o slobodi govora, transparentnosti i privatnosti nazvao "vodećima", unatoč svojim učestalim problemima s europskim regulatornim tijelima.

Branimir Vorša | 18.10.2021. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook će otvoriti 10.000 novih radnih mjesta u Europi kako bi se transformirao iz društvene mreže u "metasvemir. 

Obzirom da Facebook sad postaje "metasvemirska kompanija", bit će mu potrebno puno više vrlo talentiranih zaposlenika. Najavili su kako će u idućih pet godina zaposliti 10.000 "visoko stručnih" osoba diljem Europske unije, kako bi izgradili svoj metasvemir virtualnih iskustava te iskustava proširene stvarnosti.

Neke od europskih zemalja u kojima će Facebook tražiti nove talente uključuju Njemačku, Francusku, Irsku, Nizozemsku, Poljsku i Španjolsku.

Iz samog Facebooka taj su potez okarakterizirali kao "glas povjerenja" prema europskom tehnološkom sektoru koji, prema njihovim riječima, ima određene vrhunske timove u više tehnoloških polja, a posebno su istaknuli i prvoklasno europsko sveučilišno obrazovanje.

Facebook je čak i politike EU-a o slobodi govora, transparentnosti i privatnosti nazvao "vodećima", unatoč svojim učestalim problemima s europskim regulatornim tijelima.

Facebook već sad ima Reality Labs ured u Corku u Irskoj te novootvoreni laboratorij za istraživanje umjetne inteligencije u Francuskoj.

Ono što Facebook trenutno prolazi jest promjena generalnog smijera u kojem se kreće, a ne samo preraspodjela resursa unutar same kompanije. No pravo pitanje na koje tek trebamo dobiti odgovor jest hoće li metasvemir doista i postati nasljednik interneta.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti