Mi Mix: Novi Xiaomi telefon iz snova

Najbolji i najluđi Xiaomi telefon do sada.

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.10.2016. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineska kompanija Xiaomi predstavila je novi pametni telefon čiji ekran uopće nema bočne rubove. Mi MIX ima poseban ekran veličine čak 6.4 inča (16.3 centimetra), rezolucije 2.040 x 1.080, s odnosom strana 17:9. Riječ je o telefonu pod nazivom Xiaomi Mi Mix.

Kućište Mi MIX-a izrađeno je u potpunosti od najfinije keramike, najotpornijeg materijala na grebanje i razna oštećenja.

Zvučnici i senzori s prednje strane koriste novu tehnologiju koja omogućuje njihovo funkcioniranje i preko ekrana koji se prostire cijelom prednjom stranom. Prednja kamera prebačena je na donju stranu telefona, ali se može rotirati .

Xiaomi Mi Mix pokreće najnoviji Snapdragon 821 procesor, ima 4 GB RAM memorije i 128 GB memorije za čuvanje podataka te bateriju kapaciteta 4 000 mAh, a tu je i podrška za dvije SIM kartice, kao i kamera od 16 megapiksela.

Osim osnovnog modela, Xiaomi je pripremio i verziju sa 6 GB RAM i 256 GB memorije za skladištenje podataka.

Iako je telefon za sada još uvijek koncept, vrlo je neobična informacija da će se Xiaomi Mi Mix u prodaji naći već od 4. studenog, po cijeni od 520 dolara. Nažalost, bit će dostupan samo na kineskom tržištu i nije poznato hoće li se pojaviti u drugim zemljama svijeta.

Pogledajte videoozapis:

Izvor: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti