Utrka za igraće konzole može početi. Nintendo je krajem prošle godine lansira svoju Wii U konzolu, Sony je pokazao samo dio nove PlayStation 4 konzole, dok ćemo Microsoftov Xbox vidjeti 21. svibnja.

U svojim prostorijama u Redmondu Microsoft je zakazao konferenciju za novinare na kojoj će objaviti novi Xbox, koju će predvoditi Don Mattrick, čovjek koji je zadužen za Xbox 360, Xbox Live, Kinect, TV Music i Video servise u Microsoftu.

Nova će konzola, ako je vjerovati glasinama, imati i novu generaciju senzora koji će ne samo pratiti pokrete tijela već i oka. Također, Xbox bi trebao biti i konzola koja će moći služiti i za kabelsku televiziju, te naravno igranje video igara.

Nedavno je Microsoft objavio planove u kojima napominje kako će prodati svoje Mediaroom IPTV poslovanje Ericssonu a sve to kako bi se posvetio televiziji.

Sočnije detalje o novom Xboxu ćemo morati pričekati no nagađa se kako bi u prodaju mogla krenuti za vrijeme blagdana, u isto vrijeme kada bi se i ostali detalji PlayStationa 4 mogli pojaviti na tržištu i u trgovinama.

Microsoft će 21. svibnja objaviti novu generaciju Xbox konzole

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju