Microsoft donio neobičnu odluku u Kini: Zaposlenicima zabranio korištenje ovih pametnih telefona

U Microsoftu su tu odluku pojasnili činjenicom da Google Play Store nije dostupan u Kini.

Martina Čizmić | 09.07.2024. / 13:11

Microsoft
Microsoft (Foto: Afp)

 Zaposlenici Microsofta u Kini dobili su stroge upute koje se neće svidjeti svima. Naime, u obavijesti koja je poslana cjelokupnom osoblju, stoji kako Android uređaji više neće biti dopušteni za provjeru identiteta i pristup korporativnoj mreži. Od sad će za to biti ovlašteni samo Appleovi uređaji.

U Microsoftu su tu odluku pojasnili činjenicom da Google Play Store nije dostupan u Kini, što znači da se aplikacije koje se preuzimaju na Android uređaje ne provjeravaju na isti način kao u ostatku svijetu. Zbog toga je rizik od curenja podataka i kršenja sigurnosnih protokola veći.

Mustafa Suleyman Microsoftov šef za AI svojom izjavom razljutio mnoge: Sve što se nalazi na internetu slobodno je za treniranje AI, osim...

S druge strane, Appleova trgovina aplikacijama radi bez problema.

Upravo je taj nedostatak Googleov usluga potaknuo Microsoft da povuče ovaj potez, ali i da potakne zaposlenike da više koriste Microsoftove aplikacije kao što je Microsoft Authenticator i Identity Pass.

Copilot Plus PC Microsoft stisnuo pauzu na lansiranje jedne od najkontroverznijih novih opcija

Inače, ovo je samo jedan od načina na koji Microsoft planira povećati sigurnost unutar kompanije. U sklopu inicijative Secure Future Initiative, planira isporuku softvera s višim standardima sigurnosti, brže izdavanje zakrpa u oblaku te brže upravljanje ključevima za potpisivanje identiteta, ali i zaštititi svoje proizvodne mreže i sustave.

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti