Svijet tableta iz dana u dan postaje sve zanimljivi, pa su tako najnovije glasine kako će Microsoft objaviti svoju verziju tableta.

Dok jedni tvrde kako Microsoft želi postati direktni konkurent Appleovom iPadu, drugi izvori tvrde kako će Microsoft zapravo objaviti 7-inčni tablet što znači da će konkurirati Amazonovom Kindle Fireu.

No da bi stvar bila još zanimljivija, očekuje se kako će Google na svojoj I/O konferenciji objaviti svoju verziju 7-inčnog tableta koji će naravno imati Android operativni sistem.

Naime, Microsoft je nedavno ušao u suradnju s Barnes & Noble kako bi investirao novac u poslovanje Nook-a. Također, jasno je kako Microsoft ima prednost kada pričamo o tehnologiji i korisničkom iskustvu u dnevnoj sobi, a nedavno je i predstavio SmartGlass, tehnologiju koja omogućuje korištenje sadržaja preko nekoliko platforma - pametni telefon, tablet i TV.

Microsoftov je već pozvao medije na događaj najavljen za ponedjeljak 18. lipnja, no nije otkrio detalje oko toga što bi se moglo predstaviti.

Ne preostaje nam ništa druge nego pričekati 18. lipnja i vidjeti što to tako veliko priprema Microsoft.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju