Microsoft predstavio novu generaciju računala Surface

Microsoft je jučer predstavio hibrid Surface Pro 6, novu generaciju prijenosnika Surface Laptop 2 te AIO računalo Surface Studio 2.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.10.2018. / 12:30

Galerija

Microsoft je na jučerašnjoj konferenciji predstavio nadograđene verzije svojih računala Surface, a ova je kompanija iznenadila i jednim potpuno novim proizvodom – slušalicama koje će se također prodavati pod brendom Surface.

Za ljubitelje hibrida između prijenosnika i tableta stiže nova generacija Surfacea Pro – "šestica" ima 12,3-inčni ekran osjetljivim na dodir, pokreće ju osma generacija Intelovih Core i procesora, ima do 1 TB SSD-a te snažnu bateriju koja bi trebala izdržati čak 13,5 sati rada. Ovaj uređaj u prodaji će biti dostupan od 16. listopada po početnoj cijeni od 899 dolara.

Proizvodi Microsoft Surface (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Istog dana u SAD-u moći će se kupiti i novi Microsoftov prijenosnik – Surface Laptop 2 ima 13,5-inčni ekran te ga također pokreće osma generacija Intelovih procesora, a iz Microsofta tvrde kako će njegova baterija moći izdržati 14,5 sati s jednim punjenjem, što su fantastične brojke. Također, iz Microsofta tvrde kako će, u odnosu na originalni Surface Laptop, ovaj uređaj biti čak 85 posto brži – trebamo sačekati prve recenzije jer, ako su ove informacije istinite pa je Surface Laptop 2 toliko brz i ima tako snažnu bateriju, ovo bi mogao biti jedan od zanimljivijih laptopa na tržištu.

Početna cijena iznosi 999 dolara, no za model s najjačim procesorom i s najviše prostora za pohranu podataka trebat će izdvojiti još nešto više dolara, odnosno kuna kada se pojavi u Hrvatskoj.

Osim prijenosnika Microsoft je prikazao i osvježenu verziju Surface Studia, AIO računala za kreativce i profesionalce koje su prvotno predstavili krajem 2016. godine. Surface Studio 2 ima 28-inčni ekran, pokreće ga sedma generacije Intelovih procesora, dolazi s Nvidia GTX 1070 grafikom (iz Microsofta kažu kako su grafičke performanse 50 posto bolje u odnosu na prethodnika), ima do 2 TB SSD-a te početnu cijeni od 3500 dolara.

Što se slušalica tiče, riječ je o bežičnim over-the-ear slušalicama koje se s telefonima i drugim uređajima povezuju preko Bluetootha, a na tržištu bi se trebale pojaviti do kraja godine po cijeni od 350 dolara.

Izvor: PC Mag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti