Microsoft predstavio novu VR kacigu za Windows 10

Hoće li ovo biti najjeftinija VR kaciga do sada?

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.10.2016. / 21:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoftovi partneri isporučit će novu liniju kaciga virtualne stvarnosti kako bi iskoristili VR i holografske mogućnosti Windowsa 10. Na  Microsoft Eventu iz kompanije su poručili da će se kaciga prodavati po cijeni od 300 dolara, kao i da će uključivati senzore za praćenje iznutra prema van, izbjegavajući na taj način potrebu za vanjskom kamerom ili laserskim sustavima kakve imaju Oculus Rift ili HTC Vive.

HP, Dell, Lenovo, Asus i Acer potvrđeni su partneri na ovom projektu. Za sada nije poznato puno detalja o samom uređaju, ali sustav praćenja podsjeća na Oculusov Santa Cruz prototip. Kaciga se razlikuje od Microsoft HoloLensa jer je riječ o kacigi izmijenjene ili "pomiješane" stvarnosti koja projektira virtualne objekte u stvarnom svijetu.

Pojedini od spomenutih partnera već rade na uređajima virtualne stvarnosti pa tako Acer radi zajedno s kompanijom Starbreeze na proizvodnji high-end StarVR kacige, a Asus je prikazao svoj model na Computexu. Ipak, nijedna od ovih kompanija nije uspješna na tržištu VR kaciga na kojemu trenutno dominiraju HTC, Sony, Samsung i Oculus.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti