Microsoft predstavio svoj AI alat za bolju računalnu sigurnost

Unatoč korištenju prosječno 80 sigurnosnih alata, organizacije se bore s prevelikom količinom podataka, iscrpljenošću zbog stalnog opreza i ograničenom vidljivošću prijetnji unutar sigurnosnih rješenja. 

Martina Čizmić | 14.03.2024. / 15:34

Kibernetički napad, ilustracija (Foto: Getty Images)

Microsoft je predstavio svoje novo rješenje za zaštitu od kiberentičkih napada, koje ujedno koristi i umjetnu inteligenciju. Radi se o Copilot fo Security, rješenju koje se temelji na generativnoj umjetnoj inteligenciji, a koje će IT i sigurnosnim stručnjacima pomoći da uoče ono što bi im inače promaklo. 

Kako su pojasnili iz Microsofta, Copilot koristi veliku količinu informacija i obavještajnih podataka o prijetnjama, uključujući više od 78 bilijuna sigurnosnih signala koje Microsoft svakodnevno obrađuje te velike jezične modele (LLMs) da ponudi prilagođene uvide i predloži iduće korake. Tako je moguće značajno brže odgovoriti na napade i transformirati svoje sigurnosne operacije.

Copilot for Security bit će dostupan u svim zemljama svijeta od 1. travnja. Copilot može razumjeti i odgovoriti na zahtjeve na osam jezika, a sučelje proizvoda je lokalizirano na 25 jezika.
 
Druga ekonomska studija o Copilotu for Security potvrdila je ono što smo vidjeli u praksi: iskusni analitičari za sigurnost uz Copilot su 22% brži. Također su 7% precizniji u svim zadacima, a njih čak 97% želi nastaviti koristiti Copilot i sljedeći put, rekao je Kalin Dimtchev, direktor Microsofta Adriatic. Microsoft Copilot for Security omogućava profesionalcima za sigurnost da usavrše svoje vještine, još bolje surađuju, dobiju detaljnije uvide i brzo reagiraju. Copilot mijenja pravila igre i veselimo se da to možemo podijeliti s cijelim svijetom. 

U skladu s ciljem da omogući sigurnost za sve, Microsoft je predstavio i novi način licenciranja, plaćanje po korištenju koje Copilot for Security čini dostupnim većem broju organizacija od bilo kojeg drugog rješenja na tržištu. Zahvaljujući ovom fleksibilnom modelu naplate prema utrošku, tvrtke mogu brzo početi s korištenjem, a zatim skalirati svoje korištenje i troškove u skladu sa svojim potrebama i budžetom. 
 
Microsoftov Copilot for Security pomaže stručnjacima za sigurnost i IT da usavrše svoje vještine, bolje surađuju, vide još više i odgovaraju još brže. Uz Copilot for Security koji će biti generalno dostupan uključene su sljedeće nove mogućnosti:  
• Prilagođeni promptovi omogućavaju korisnicima da samostalno kreiraju i sačuvaju vlastiti niz promptova za standardne poslove ili zadatke iz sfere sigurnosti.  
• Integracije s bazom znanja, dostupne u previewu, omogućavaju integraciju Copilota for Security u skladu s poslovnom logikom te izvršavanje zadataka na temelju detaljnih uputa.
• Prilagođeno povezivanje s područjem kojem prijeti vanjski napad iz Defender EASM-a (External Attack Surface Management) za identifikaciju i analizu najnovijih informacija o tome koliki je rizik za vanjski napad na određeno područje organizacije.
• Microsoft Entra logovi audita i dijagnostike daju dodatne uvide za istragu sigurnosti ili analizu IT problema.  
• Izvještaji o korištenju na nadzornoj ploči prikazuju uvide u to kako timovi koriste Copilot pa se mogu identificirati dodatne prilike za optimizaciju.
 
Biti dostupan kao samostalan portal ili integriran u postojeće sigurnosne proizvode. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti