Microsoft predstavio Windows Holographics - uvećana stvarnost nove generacije

Microsoft je jučer tijekom Windows eventa predstavio nešto potpuno novo - Windows Holographics. Ovo je tehnologija budućnosti koja objedinjuje virtualnu stvarnost s hologramskim prikazom, korištenjem hologramskih VR naočala.

Dino Musliu Dino Musliu | 22.01.2015. / 06:34

Microsoft predstavio Windows Holographics - uvećana stvarnost nove generacije

Microsoft je jučer tijekom Windows eventa predstavio nešto potpuno novo - Windows Holographics. Ovo je tehnologija budućnosti koja objedinjuje virtualnu stvarnost s hologramskim prikazom, korištenjem hologramskih VR naočala.

Na konferenciji je prikazan posebni uređaj zvan HoloLens koji se drži na glavi te projicira korisniku 3D slike te omogućuje interakciju s njim. 

U Microsoftu kažu da je riječ o prvom potpuno samostalnom holografskom računalu, što znači da ne mora biti povezan s drugim računalom kao u razliku od Oculus Rifta.

Microsoft smatra da hologrami mogu biti primjenjivi ne samo kod video igra, već i u svakodnevnom životu. Prema riječima njihova managera, Windows holographic će potpuno promijeniti doživljaj rada i zabave na računalu jer donosi nevjerojatna nova iskustva.

Sudeći po onome što smo mogli vidjeti na demonstraciji, Microsoft je uspio pronaći način za podizanje uvećane stvarnosti na jednu višu razinu.

HoloLens holografske naočale, na tržištu se očekuju otprilike kada i Windows 10, a cijena je još uvijek nepoznata. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti