Microsoft priprema Windows Phone 10 uređaje po cijeni od 80 dolara

Vjerujući glasinama koje stižu s portala DigiTimes, Microsoft bi u bliskoj budućnosti mogao plasirati uređaj baziran na Windows Phone 10 operativnom sustavu...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 18.07.2015. / 09:16

Microsoft priprema Windows Phone 10 uređaje po cijeni od 80 dolara

Kako se sve više približava predstavljanje nove generacije Windowsa, izlazi sve više informacija o Microsoftovom planu povratka i borbe za tržišni kolač. Vjerujući glasinama koje stižu s portala DigiTimes, ova kompanija bi u bliskoj budućnosti mogla plasirati uređaj baziran na Windows Phone 10 operativnom sustavu, a koji će se prodavati po cijeni od samo 80-ak dolara.

Ove glasine rezultat su partnerstva ovog tehnološkog giganta iz Redmonda s Qualcommom pa je logično kako će ti uređaji biti pogonjeni Qualcommovim Snapdragon 210 čipom s 4 Cortex-A7 jezgre te Adreno 304 grafikom. Radi se o specifikacijama uz koje obično dolazi 720p zaslon, 8-megapikselna kamera te mogućnost snimanje videa u 1080p rezoluciji. Od ostalih specifikacija, možemo očekivati Bluetooth generacije 4.1, 801.11n Wi-Fi, kao i podršku za 4G. 

S obzirom na to da se radi tek o glasinama, ovu informaciju treba uzeti s dozom opreza i pričekati kraj godine kada bi Microsoft trebao predstaviti ove low-budget modele. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti