Microsoft šalje još jednu svoju prepoznatljivu značajku u mirovinu i treba vašu pomoć u pronalasku nasljednika

Nakon što je 15 godina vjerno služio kao osnovni font u Wordu, Calibri odlazi u mirovinu.

Martina Čizmić | 29.04.2021. / 10:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Većina ljudi, kad otvori Microsoft Office i krene stvarati novi dokument ne razmišlja previše o osnovnom fontu koji je automatski postavljen u programu. Bitnije im je ono što piše nego kako piše. Jer, ako je baš nužno, mogu uvijek promijeniti font.

No, nakon što je 15 godina vjerno služio kao osnovni font u Wordu, Calibri odlazi u mirovinu.

Calibri je bio osnovni font za sve povezano s Microsoftom od 2007. godine, kad je zamijenio Times New Roman. Dobro nam je služio, no vjerujemo kako je vrijeme za promjene, stoji u službenoj objavi na Microsoftovom blogu.

To znači da je Microsoft u potrazi za novim fontom koji će biti prepoznatljiva značajka. No, umjesto da od korisnika traži da predlože nove fontove i pošalju prijedloge u Microsoft, već su naručili 5 različitih fontova, među kojima će korisnici moći odabrati nasljednika Calibrija.

Pet kandidata osmislili su dizajneri u Microsoftovom Design Teamu i nose imena Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford i Grandview.

Kako izgledaju i čime su se dizajneri vodili prilikom osmišljavanja svakog fonta, možete pogledati na službenom blogu Microsofta. Čak možete isprobati i te fontove u Microsoft 365 aplikacijama, a kad odaberete onaj koji vam je najdraži, to možete Microsoftu reći putem Twittera.

 

 

Za sad jedino nije poznato kad bi novi font trebao zamijeniti Calibri, koji će se tako u mirovini pridružiti Wordovom asistentu Clippyju i Internet Exploreru. No, iz Microsoft ističu kako će i nakon što napusti posao glavnog fonta Calibri biti dostupan kao izborni font.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti