Microsoft Teams: Nova poslovna chat aplikacija

Microsoft je ovaj tjedan na tržište izbacio još jednu chat aplikaciju, savršenu za suradnju u timovima.

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.11.2016. / 15:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je objavio još jednu poslovnu chat aplikaciju pod nazivom Teams. Aplikacija će biti dio Office 365 paketa, a od konkurencije Slack i Hipchata trenutno se razlikuje po nekoliko sjajnih funkcija kao što je chat s temama, suradnja u okviru Office dokumenata i video chat s više osoba. Microsoft ovom aplikacijom jednostavno želi objediniti sve pogodnosti produktivnosti u jednom alatu.

"Kako osigurati visoke performanse tima i usmjeriti ih ka uspjehu kompanije, neki su od ključnih ciljeva svake organizacije. Ne postoje dva ista tima, niti dva ista projekta. Ne postoji univerzalna alatka za sve timove, ali je zato tu univerzalni set alata koji zovemo Office 365. Osnažavanje kompletnih timova je puno više nego jednostavno rješavanje logističkih snaga u jednoj aplikaciji", istaknuo je tijekom prezentacije aplikacije, Satya Nadella, CEO kompanije Microsoft.

Teams je prostor u kojem možete raditi na istom dokumentu ili čak održati sastanak tako što ćete ostati za svojim računalom i biti produktivniji u direktnoj prezentaciji konkretnih problema. Dizajniran je na temeljima suradnje u stvarnom vremenu.

Iako je tržište alatki za suradnju poprilično pretrpano, Teams ipak donosi neke zanimljive i pažljivo isplanirane funkcije koje mogu privući korisnike drugih aplikacija. Microsoft je prikazao kako neke od ovih funkcija rade, uključujući glavni ekran za svaki tim koji ima tab sučelje koje omogućuje lako lociranje datoteka i zadataka koje je potrebno kombinirati s eksternim aplikacijama.

Oni koji žele isprobati Teams, mogu mu pristupiti već danas u okviru korisničkog previewa u Office 365. Teams će biti dostupan na 18 jezika u 181 zemlji.

Izvor: Neowin

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti